Kop

Yord herfst logo
Home    Zoeken    

Linkerbalk


Midden

Y-File

Jongeren en de Bijbel

Uren zou je erin kunnen lezen. En er geen genoeg van krijgen. Tien keer dezelfde tekst lezen. En toch nieuwe dingen blijven ontdekken. De Bijbel blijft boeien.

In dit dossier lees je meer over huisgodsdienst en de verschillende vertalingen van de Bijbel.

Huisgodsdienst

  • „Verwaarlozen huisgodsdienst belangrijke oorzaak crisis”

    Twee boeken liggen er op tafel. Het dunne schreef hij zelf. Het dikkere is van Theodorus à Brakel. Die gaf het de titel ”De trappen van het geestelijke leven” mee. Het hoofdstuk over huisgodsdienst eruit heeft drs. M. van Campen bijzonder geraakt. „Als we veel aandacht besteden aan huisgodsdienst, is de Heere een vurige muur rondom onze gezinnen.”

  • Gesprek forceren heeft geen zin

    Dick Gorter en zijn vrouw hebben vijf kinderen in de leeftijd van 8, 12, 16, 18 en 20 jaar. De manier waarop de oudere en de jongere kinderen met het geloof bezig zijn, is heel verschillend. „Het is moeilijk om met de oudsten in gesprek te raken.”

  • Meeschrijven tijdens de preek

    Huisgodsdienst. Zeker bij jongeren kan dat woord vragen oproepen. Wat houdt dat precies in? Bettinka de Vries (20) uit IJsselmuiden zal de term ook niet snel gebruiken. „Als je het hebt over thuis bidden, bijbellezen en zingen, komt dat anders over.”

  • Op zondagavond achter het orgel

    Praten over huisgodsdienst. Doe je dat eigenlijk wel? Dirk Pieter Bijl (18) uit Ridderkerk reageert voorzichtig. „Het kan op mensen snel overkomen alsof je wilt laten zien wat je allemaal doet. Dat wil ik niet.”

  • Bidden voor de repetitie
  • LCJ-enquête: Thuis weinig nagepraat over preek

    Het zou goed zijn als jongeren een langere verkeringstijd hebben dan nu doorgaans het geval is. Dat stelde ds. J. van Amstel uit Ede donderdagavond.

  • meer...

Be Bijbel in sms-taal

Bidden


Rechterbalk