Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Meeste jongeren bidden wel eens

  NIJMEGEN (ANP) - Ook als ze niet in God geloven, bidden veel hedendaagse jongeren af en toe. Ruim 80 procent richt zich wel eens tot „iets hogers.” Jongeren bidden om zich sterker te voelen, beter met negatieve ervaringen om te gaan of bij wijze van meditatie.

  Dat blijkt uit een onderzoek waarop de psycholoog Maerten Prins 24 maart aan de Radboud Universiteit Nijmegen promoveert.

  Prins ondervroeg in 1989 en 2002 ruim 200 jongeren. De meesten van hen geloven niet in God en zijn geen lid van een kerk maar construeren een „persoonlijk raamwerk van zingeving.”

  De meeste ondervraagde jongeren willen uitdrukkelijk niet bij een bepaalde jeugdcultuur horen. In 2002 vond Prins een nieuwe groep van 20 procent die zich rekent tot verschillende jeugdculturen die op elkaar lijken. „Door voorwerpen en rituelen te lenen van bestaande jeugdculturen en die te combineren tot een persoonlijke en unieke levensstijl, surfen jongeren door de adolescentie.”

  Reacties (3)

  lekkerbekje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:9

  hallo allemaal, Ik weet zeker dat je tot God kan bidden! hij hoort je gebed altijd. wat je ook bid. trouwens... weetje dat je als je vloekt eigenlijk ook bid? je vraagd aan God of Hij je wil doden en naar de hel wil sturen. is dat niet erg?! zelfs al ben je niet gelovig en je vloekt, dan bid je toch! maar Jezus is voor ons gestorven aan het kruis om dat wij bekeerd kunnen worden. Hij heeft voor ons geleden! Hij kan onze zonden vergeven. als we er maar oprecht om vragen! Het is puur liefde! ik heb het zelf ervaren! Bid! groetjuss
  hvjOuuww
  verslaggever
  Quote bericht
  aantal posts:1059

  ik bid elke avond voor ik ga slapen
   ....love....
  snientje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:14

  hvjOuuww
  verslaggever schreef op vrijdag 12 oktober 2007 - 19:47

  ik bid elke avond voor ik ga slapen

  ikkuhh ook al....