Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Bijbel in sms-taal

  HEERENVEEN (ANP) - Uitgeverij Jongbloed brengt volgende maand een bijbel uit in sms-taal. De teksten in de SMS-BBL komen uit Het Boek en omvatten fragmenten uit de Bijbel aan de hand van een aantal themaís en bemoedigende teksten.

  Ook zijn symbolen opgenomen voor verschillende Bijbelse namen.

  Het idee komt uit het buitenland, verklaarde een zegsman van het bedrijf vrijdag. Het boekje krijgt 64 paginaís, kost 7,50 euro en is specifiek gericht op een jonge doelgroep die volgens de woordvoerder steeds vaker met sms communiceert.

  Eerder kwam een andere ondernemer op het idee om dagelijks Bijbelteksten via sms te versturen naar de mobieltjes van belangstellenden.

  Reacties (11)

  DaniŽl Floor
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:2

  grappig leuk
  -my-
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:142

  indrdaad ja, als je iemand een tekst toe wil sturen kun je dat ook wel gwoon doen, want als die ander die smsbijbel nie heeft, weet ie nog geen1s wat het betekent! nie egt handig dus, vind ik!
  roos bleker
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:1

  ik vindt het niet normaal, waar slaat het op. Ze weten niet waar ze mee bezig zijn. Als ze dat geweten hadden hadden ze hetniet gedaan
  Arianne
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:8

  het is superraar en gek! zoiets doe je toch nie!!!!!!!!
  I am
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:1

  Wat een rare onzin! Waar zijn we mee bezig! We gaan God Woord toch niet zo verdraaien!
  me!!
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:13

  wauw,das egt super cool!de SV is veeel te lastig!
  viffa
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:13

  je gaat toch ook geen Bijbel in Breezah-taal schrijven???
  mexico
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:1

  tuurlijk moete wij ook helpe om gods woord te verbreide en als het so kan moet het so mense die de bijbel leze in smstaal gaan dr heus wel over na denke wat er nou eigelijk egt staat dus op dese manier denk je er ook nog beter over na
  ikjeh
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:50

  Hoeveel mensen zijn er eigenlijk inmiddels al bekeerd door die sms-bijbel????? Laat me niet lachen, door zo'n bijbel de wereld trekken.
  ikenjij
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  de reacties die ik las zijn negatief,,ik dacht ook gelijk van nauw jah,,dat heeft tog geen sin,,volgens mij heeft God de Bijbel zo niet bedoelt,,maar toch,,als de duivel hier achter zit,,kan er ook iets posietiefs uit te halen zijn,,God is altijd sterker!gelukkig denken de meeste het zelfde we kunnen daarom ook goed oppassen met kinderbijbels jongeren bijbels en smsbijbels,,maar toch misschien zijn jongeren die van Gods Kerk afgedwaald zijn en wel weer bij getrokken door de jongeren bijbel,,niet dat ik de sms bijbel goedkeur,,maar toch waarom allemaal zo negatief,,de oude bijbel vertaling lijkt mij een goed punt om je daar aan te houden,,daar uit te lezen en vanuit dat boek te leven maar dan mag je tog wel eens een nieuwe vertaling er bij pakken?waarom dan niet de sms bijbel,,je moet er niet van uit gaan dat alles juist is,,maar ik denk dat degene die over de smsbijbel zege dat hij slegt is,,, die heben hem helmaal niet zelf gelezen,,ik hoop dat je het vooral houd op de statevertaling!
  nello
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:145

   de bijbel is zoals hij is en daar hoeven we geen afkortingen in voor alle woorden te maken.

  IK ben daar voor    tegen

   Don't worry, be happy