Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Premier krijgt Jongerenbijbel

  ARNHEM - Premier Balkenende heeft zaterdag tijdens de EO-jongerendag de eerste Jongerenbijbel overhandigd gekregen. „De Bijbel is een geweldig boek, maar breng die wel in een taal die toegankelijk is”, zei hij voor 32.000 bezoekers.

  Ook andere politici kregen een exemplaar aangeboden, zoals Kant (SP), Bakker (D66), Halsema (GroenLinks), Dijsselbloem (PvdA), Sterk (CDA) en Rouvoet (ChristenUnie). De SGP en de VVD waren niet op de uitnodiging ingegaan.

  De politici kregen de gelegenheid te zeggen wat zij van de Bijbel vonden. Halsema zei dat ze niet bij de Bijbel opgegroeid was, maar zij leest haar kinderen er wel uit voor, „uit respect voor de inhoud.”

  Bakker noemt D66 „niet direct een christelijke partij”, maar om te weten wat Nederland is, moet je weten wat de Bijbel is.

  SP-Kamerlid Kant stelt dat christendom en socialisme veel dingen gemeen hebben.

  Sterk zei: „De Bijbel is het meest bijzondere boek waar je altijd in contact bent met de schrijver.”

  Rouvoet (met meer applaus begroet dan de andere politici) benadrukte dat de Bijbel in eigentijdse, toegankelijke taal beschikbaar moet zijn.

  Balkenende ontkende dat de Bijbel een oud boek is. „Onzin”, zegt hij. „Ieder mens laat zich leiden door iets wat hem inspireert. Ik kan mijn werk als minister-president niet doen zonder mijn geloof.”

  Desgevraagd zegt hij later tijdens een persontmoeting de Bijbel niet direct te citeren, zoals SGP’er Van der Vlies doet. „Tijdens plenaire vergaderingen wil ik de Bijbel niet te pas en te onpas gebruiken. Mijn positie tijdens een Kamerdebat is anders dan die van een vertegenwoordiger van een politieke partij.

  Maar ik laat wel zien hoe geloof zich vertaalt in een eigen visie op de samenleving en politiek. En iedereen weet hoe ik erover denk.”

  De Jongerenbijbel is een uitgave van EO-Ronduit en het Nederlands Bijbelgenootschap. Hij bevat de Bijbel in de NBV-vertaling, met kanttekeningen, inleidingen, woordenlijsten en themapagina’s.

  Reacties (10)

  Atozz
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:70

  Ik weet niet wat ik er van denken moet...
  Lijanne
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

  sorry....maar ik vind die jongerendag maar een beetje kinderachtig gedoe....we mogen niet naar popmuziek luisteren....maar dan wel anar zangers..als ze maar een christelijk lied zingenn...sorry hoor de ene avond zingt die zanger een cspotlied....de andere avond zingt ie een geestelijk lied...tenminste als je dat zo nog mag noemen....aleen dan met housemuziek op de achtergrond dan....enn die bijbel dan....er is maar 1 woord van god...de ga je tog niet vernieuwen????istie niet goed genoeg ofzo....mnsen kijk tog warmee je bezig bent joh.....ik vind dit egt erg.....
  ikkuh
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  een jongerenbijbel is goed. Soms begrijp ik nix van de bijbel en om nou in allemaal duffe en saaie boeken te gaan zoeken voor iets wat ik nie begrijp vin ik onzin. Zo'n bijbel voor jongeren is gewoon harstikke goed!!!
  Yennie
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:9

  @Nanda Mijn emailadres is yennie_ik@yord.nl! Vind het leuk om te mailen!
  WeN
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:14

  hey, ff vraagjuh... je hebt tog ook een kinderbijbel... waarom is een jongerenbijbel dan verkeerd????
  Arnie
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:12

  hallo, ik was op die EO - Jongerendag waar Balkenende die Jongerenbijbel kreeg uitgereikt. Ik vind de harde muziek op de jongerendag misschien toch net iets te wild, dit heeft niet meer zo veel te maken met het Christenlijke geloof! Maar die twee preken die dag waren echt oké! Dat vond ik wel super.. Elke onchristen kon ook meekijken via de TV dat trekt dus wel weer mensen aan (mijn mening) Arne
  girl19
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:14

  hoi hoi.... goeie zaak .. die jongerenBijbel! zelf ben ik owk naar de eo-jd gwst.. en heb zelf owk een jongerenbijbel.. door deze begrijpelijke Bijbel leer ik God steeds beter kennen.. Ook is alles heel duidelijk en kan je heel veel gelijkstellen aan de statenvertaling!!. ik zou zeggen.. ga eerst ff die jongerenBijbel lezen voor dat je er wat over zegt!
  Jonneke
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:16

  ik vind dat dat niet hoort ik vind de Bijbel wel moeilijk maar niet te moeilijk
  Jonneke
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:16

  het maakt toch nie uit of ju de Bijbel of de jongere Bijbel leest God heeft  Zijn Woord gegeven is die dan nie goed ofzo
  rinsje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:6

  ik vin et mooi dat ze dit doen op deze manier bereik je miss nog dat er onchristelijk jongeren in de bijbel gaan lezen omdat deze nu op een makkelijkere manier geschreven

   geloof hoop & liefde maar de meeste van deze is de liefde