Kop

Yord herfst logo
Home    Zoeken    

Linkerbalk


Midden

Y-File

In Love

Hondderdduizenden mensen op de wereld zijn verliefd. Maar wat is verliefdheid eigenlijk? En hoe ga je daarmee om? Zegt de Bijbel hier ook wat over? In een serie artikelen proberen Yord en Magneet deze vragen te beantwoorden. Heb jij ook vragen over verliefdheid, liefde en verkering? Mail naar magneet@refdag.nl.

In Love

 • „Lief mannetje, ik kwam je tegen”

  Harten, verscheurd door tragiek of juist tintelend van romantiek. Liefde heeft gevolgen, dat werd wel duidelijk uit de dichtwedstrijd. Vandaag de winnende gedichten van de ruim 200 inzendingen.

 • Liefde heeft een scherpe neus

  Geen onderwerp zo veelbesproken, -beschreven, -bezongen en -bepeinsd als de liefde. Dichters, musici, wetenschappers én Jan met de pet houden zich ermee bezig. Wat ís eigenlijk liefde?

 • „Keihard gedumpt” door vriendin

  „De eerste zes weken was ik helemaal overstuur.” Liefdesverdriet gaat een mens niet in de koude kleren zitten, hoe jong of oud je ook bent. Daar weten Hanna (18) en Matthias (18) over mee te praten.

 • „Het mooiste en intiemste heb ik weggegeven”

  „Ik heb m’n lichaam helemaal aan hem gegeven. Als ik eraan terugdenk, word ik misselijk en krijg ik het ijskoud. Ook al was ik er zelf bij. Ik heb spijt, spijt als haren op mijn hoofd. Dat we seks hadden zonder getrouwd te zijn, is voor mij een loden last.”

 • Liefde tonen door zelfbeheersing

  „Oké jongens, kijk eens naar deze vier begrippen op het bord: vreemdgaan, incest, zelfbevrediging en seks voor het huwelijk. Over de eerste drie zijn we het de vorige les eens geworden: ze passen niet bij hoe God seksualiteit heeft bedoeld. Maar hoe zit dat bij de laatste?”

 • Vrouw zoent zich doof
 • „Het weekend is voor Bertus”

  Verkering krijgen betekende voor Bertus ten Hoven (20) met mes en vork leren eten. Sinds twee jaar heeft hij verkering met Jessica van der Wier (16). Bertus: „Tegen mijn vrienden durfde ik amper te vertellen dat ik een vriendin van 14 had.”

 • „Let op het karakter van de ander”
 • Eerder samen gebeden dan gekust

  Ritsel, schuif. Met grote omzichtigheid wordt een verkreukeld briefje onder je etui geschoven. Met één oog op de leraar maak je het voorzichtig open. „Wil je verkering?”

 • „Nog zie ik heur zomerblonde haar”

  In het grote pand van het RD in Apeldoorn werken tientallen journalisten. Ook onder hen zijn er die hun liefdesverhalen koesteren. Voor geen goud zullen zij ze prijsgeven aan de buitenwereld. Toch lichtte een drietal van hen voor Magneet een tipje van de sluier op. Over een teil water die de vlam van verliefdheid niet kon doven, een aanzoek zo lang als een referaat en zweten op het eerste mailtje.

 • Verliefd op twee tegelijk

  Jij bent de slagroom op mijn taart. Jij bent een kin, ik ben de baard. Jij bent een kamer, ik de deur. Jij bent de parfum, ik de geur. Typische valentijnsteksten, bestemd voor ”rozewolkgevoelens” en ”kaarslichtstemmingen”. Maar verliefdheid is meer.

 • meer...

Rechterbalk