Kop

Yord herfst logo
Home    Zoeken    

Linkerbalk


Midden

Y-File

Vakantiewerk

Deze zomer gaan veel jongeren weer actief aan de slag. De een brengt een paar weken door in de kassen, de ander verkoopt vis of werkt de zomermaanden als strandwacht. Aanleiding voor Magneet om een zomerserie te maken. Lees de artikelen in deze y‑file.

Medewerkster Chinees afhaalcentrum

 • Veel geluk in Foe Nin

  Hop, het doorgeefluik in afhaalcentrum Foe Nin in Krimpen aan den IJssel vliegt open. Bakken bami, rijst, foeyonghai en babi pangang worden vanuit de keuken op de balie geschoven. Vakantiewerker Christien Otterspeer (14) weet wel raad met het Chinese voedsel. Inpakken die boel en de bestelling zo snel mogelijk aan de wachtende klant overhandigen. Het is erg leuk werk. En na afloop eet ik zelf een Chinese hap.

Treinconducteur

 • Trots op de trein

  Een schrille fluittoon klinkt, witte rook spuit omhoog. De vier conducteurs steken hun hand omhoog. De machinist gooit de remmen los en met een schok komt het ruim 50 meter lange gevaarte in beweging. Zon ouderwetse trein is pure nostalgie. Het is toch mooi om daarmee te rijden?

Begeleidster dagactiviteitencentrum

 • Liever onbetaald werken

  Even slaat Arjan zijn arm om Jolanda heen. De scholiere blijft onverstoorbaar onder de omhelzing. Ga je nu weer verder met je werk? vraagt ze. Met een brede glimlach loopt de man met een verstandelijk beperking verder. Er zjn voor die mensen, dat is het mooiste.

Kaasjongen en -meisje

 • Rollen en gooien met Goudse kazen

  Het is halfeen geweest. Opbreken, betekent dat. Een brik komt aanrijden. Kom op, jongens! Mark den Hertog onderbreekt zijn gesprek en vangt de grote ronde kaas die hem toegeworpen wordt. Toeristen kijken toe. Of gaan met Elina op de foto.

Leidster kinderkamp

 • Met andersdenkenden op kinderkamp

  We hebben enorm schik met de kinderen. s Ochtends lopen we met een draagbare stereo door de gangen en wekken de kids met muziek. Tijd voor ochtendgymnastiek. Maar daarna hebben we in kleine groepjes bijbeltijd. Het is enorm waardevol om met tieners over het Evangelie te praten. Je leert er zelf ook ontzettend veel van. Leonie Aarnoudse (18) uit Voorhout leidt dit jaar voor de tweede keer een kinderkamp van stichting YOY.


Rechterbalk