Kop

Yord herfst logo
Home    Zoeken    

Linkerbalk


Midden

Y-File

Obama

In dit dossier lees je alles over de verkiezing en de inauguratie van Amerika's 44e president Barack Obama.

Inauguratie Obama

 • Obama legt eed voor tweede keer af

  De man van wie iedereen dacht dat hij de nieuwe Amerikaanse president was, Barack Obama, heeft woensdag in het Witte Huis weer de eed afgelegd tegenover opperrechter John Roberts en in aanwezigheid van journalisten.

 • Obama president VS

  Barack Hoessein Obama is dinsdag in Washington DC beëdigd als 44ste president van de Verenigde Staten. Hij volgt George W. Bush op, die twee ambtstermijnen voltooide.

Dochters Sasha en Malia

 • Malia- en Sashapoppen in de winkel

  Een poppenfabrikant in de Verenigde Staten maakt poppen die Marvelous Malia en Sweet Sasha heten, naar de dochters van de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama.

 • Dochters Bush geven raad aan dochters Obama

  De twee dochters van de voormalige Amerikaanse president George Walker Bush, Barbara en Jenna, hebben de dochters van president Barack Obama, Sasha en Malia, raad gegeven over het Witte Huis.

Beleid regering Obama

 • Obama doet niet moeilijk over abortus

  De website van het Witte Huis heeft een ingrijpende verandering doorgemaakt. Eén of twee muisklikken waren dinsdag genoeg om vijf minuten na de beëdiging het prolifestandpunt van de regering te verwisselen voor een proabortusbeleid.

 • Duopinie: Obama

  Obama is de nieuwe president van Amerika. Ik volg het nieuws met interesse en denk dat hij een goede leider zal zijn, is de stelling. Sabine en Jannieke reageren. 


Rechterbalk