Kerk & religie

Kerk & religie

Obscene graffiti bij kerk ds. Olaf Latzel

Onbekenden hebben een grove en blasfemische graffititekening aangebracht bij de Sint-Martinikerk in Bremen, standplaats van ds. Olaf Latzel.

Kerk & religie

GgiN Alblasserdam koopt grond aan voor nieuwbouw

De kerkenraad van de gereformeerde gemeente in Nederland (ggiN) te Alblasserdam heeft op 31 december een perceel grond gekocht ten behoeve van nieuwbouw van het kerkgebouw.

Kerk & religie

Dr. De Vries rondt werkzaamheden aan seminarium HHK af

Dr. P. de Vries, docent Bijbelse theologie en hermeneutiek aan het Hersteld Hervormd Seminarium (HHS), zal zijn werkzaamheden aan het HHS per 1 september afronden.

Kerk & religie

„Katholieke zoeken naar eenheid strijdt niet met vasthouden aan stevige theologische overtuiging”

Katholiek zijn in het zoeken naar eenheid én tegelijkertijd vasthouden aan de eigen theologische overtuigingen.

OGGiN nemen geen student aan

De commissie van onderzoek van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland (OGGiN) heeft maandag geen student toegelaten tot de studie voor predikant.

Kerk & religie

Britse Joden bang voor publiek tonen van hun religie

Bijna de helft van de Britse Joden vermijdt het tonen van zichtbare tekenen van hun godsdienst in het openbaar, zoals een keppeltje en de ster van David.

Kerk & religie

Prikposten geopend in Engelse kerken

Meerdere kerken in Engeland worden ingezet als prikcentra. In de kathedraal in het Noord-Engelse Lichfield zijn vrijdag de eerste mensen gevaccineerd, zaterdag is in de kathedraal in Salisbury een prikpost geopend.

Kerk & religie

Ds. G. J. Baan voorzitter bij Woord en Daad

Ds. G. J. Baan (1968) uit Mijnsheerenland is sinds maandag voorzitter van de raad van toezicht van hulporganisatie Woord en Daad. Hij volgde ds. C. Westerink uit Nijkerk op, die deze functie drie termijnen vervulde.

Kerk & religie

Fam. C. van der Knijff voor GZB uitgezonden naar Libanon

Vanuit de hervormde gemeente te Rotterdam-Zuid (Maranathakerk) is zondagochtend fam. C. van der Knijff uitgezonden om namens zendingsorganisatie GZB te werken in de Libanese hoofdstad Beiroet.

Ds. IJsselstein neemt beroep aan naar gg Kapelle-Biezelinge

Ds. J. IJsselstein heeft het beroep aangenomen dat de gereformeerde gemeente (gg) te Kapelle-Biezelinge op hem had uitgebracht.

Kerk & religie

Gewetenskeuze vaccinatie vraagt afhankelijkheid

Wat maakt een keuze in een gewetenszaak –zoals vaccinatie– goed? Niet de uitkomst geeft de doorslag, maar wat eraan voorafging. „Was het een persoonlijke worsteling voor Gods aangezicht?”

Christenvervolging

Christenvervolging

Ranglijst Open Doors: Intensiteit vervolging fors toegenomen

De intensiteit van christenvervolging neemt wereldwijd fors toe, blijkt uit de woensdag verschenen Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Christenvervolging

„Zorgwekkende” toename geweld tegen christenen in Afrika

Hoofd onderzoek Stephan da Silva noemt de tendens „zorgwekkend.” „Het geweld breidt zich steeds verder uit.”

Christenvervolging

Ranglijst Open Doors laat Nederlandse christen niet koud

Hoe gaan Nederlandse christenen om met de woensdag verschenen jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging van Open Doors? Twee reacties.

Christenvervolging

Eerste christenen gearresteerd na nieuwe Indiase antibekeringswet

In de Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn de eerste christenen gearresteerd op grond van een onlangs ingevoerde wet die gedwongen bekeringen moet tegengaan.

Christenvervolging

Pakistaanse christen verheft stem tegen onrecht

Steeds meer christenen in Pakistan laten hun stem horen; ze maken zich grote zorgen over de veiligheid van hun vrouwen en dochters. „Voor velen is de maat vol.”

Christenvervolging

Nigeria op lijst ergste overtreders godsdienstvrijheid

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Nigeria op de lijst van ergste overtreders van de godsdienstvrijheid ter wereld geplaatst.

Cultuur & boeken

Zoektocht naar vrede is gevaarlijk in Sudan

De 16-jarige Rania is de ‘enige’ dochter van een rijke Sudanese Arabier. Nadat hij tot de ontdekking was gekomen dat zijn oudste dochter Halima het ”Injil Yohana” –het Evangelie van Johannes– in haar bezit had, verstootte hij haar als rechtgeaarde moslim uit zijn leven.

Buitenland

Hongarije wil gezin en kinderen beschermen

Hongarije heeft adoptie van kinderen beperkt tot echtparen. Daardoor is adoptie door homoseksuelen hiermee uitgesloten.

Advertorials

advertorial