Video

video RD on tour

In gesprek met Bert Noteboom, „voorganger voor de nog niet gelovige”

Bert Noteboom, bekend van de Katwijkse Mannenzang, richt zich nu op een heel andere doelgroep. Hij vertrok met zijn gezin van Almere naar Noord-Oost Groningen om de mensen daar in verbinding te brengen met God en elkaar.

Chris op de post #3

Chris bezoekt evangelist Van den Boogaart in Tilburg: „De Heere zal ook hier Zijn Kerk vergaderen”

In de derde aflevering van deze zomerserie fietst Chris naar Tilburg, door de stromende regen.

Video RD on tour

Rust, ontspanning en een goed gesprek met Gor Khatchikyan

Als kind vluchtte Gor Khatchikyan uit Armenië. Nu is hij overtuigd christen en spreekt over zijn geloof in het openbaar. Hoe is het om dagelijks met vreugde en ziekte om te gaan? Robert Jansema en Thirza Nieuwenhuis gaan in deze zomerserie op bezoek bij mensen met een bijzondere taak in de samenleving.

Video Chris op de post #2

Chris bezoekt evangelist Van Setten in België: „Ik vond mezelf helemaal geen type om evangelist te worden”

In aflevering 2 van Chris’ zomerserie fietst hij van Gent naar Bijbelpost De Bron in Merksem.

Video Chris op de post #1

Op bezoek bij Jelis Verschoof in multicultureel Gent

Chris fietst deze zomer langs negen plekken waar geëvangeliseerd wordt. Deel 1: Gent.

Videopodcast

Kanselruil komt steeds meer voor | De gevolgen van massaal kopen bij Chinese webwinkels

RDactueel. De wekelijkse videopodcast waar we de gesprekken van de redactievloer bij je thuisbrengen. In elke aflevering bespreken we nieuws uit de afgelopen week. Met deze week: kerkredacteur Kees van den Brink, redactiechef Aline de Bruin en adjunct-hoofdredacteur Gijsbert Bouw.

Videopodcast

Waarom het RD weinig over het EK voetbal schrijft en wél over rechtszaken in de achterban publiceert

Volgende week wordt de uitspraak verwacht in twee rechtszaken die de lezerskring van het Reformatorisch Dagblad raken. Waarom besteedt het RD aandacht aan dergelijke rechtszaken?

RDactueel

Waarom de SGP een zetel haalde in het EP | Vrijheid van onderwijs in goede handen bij CU’er Bruins

RDactueel. De wekelijkse videopodcast waar we de gesprekken van de redactievloer bij je thuisbrengen. In elke aflevering bespreken we nieuws uit de afgelopen week. Met deze week: EU-redacteur Cornelis Boon, Linda den Hollander (hoofd binnenlandredactie), en Gijsbert Bouw (adjunct-hoofdredacteur).

RDactueel

Uitdagingen voor een reporter in Israël | Door AI verandert ”even googelen” helemaal

RDactueel. De wekelijkse videopodcast waar we de gesprekken van de redactievloer bij je thuisbrengen. In elke aflevering bespreken we nieuws uit de afgelopen week. Met deze week: Gijsbert Bouw, Pieter Ariese en Midden-Oostenredacteur Richard Donk.

Podcast bellen met Den Haag

Wat de christelijke partijen SGP, CU en CDA in Brussel willen

Jakko en Cornelis gaan in gesprek met de Europarlementariërs Tom Berendsen (CDA), Anja Haga (ChristenUnie) en Bert-Jan Ruissen (SGP).

RDactueel

Stevige uitspraken van de paus over homo’s

Hoe groot is de kans dat zowel de CU als de SGP verdwijnen uit Brussel? En hoe moet je de woorden van de paus over homoseksuelen binnen de RKK duiden?

Podcast

Podcast Op weg naar het Witte Huis

„Trump roept om eenheid, maar zaait zelf verdeeldheid”

Met zijn toespraak zou Trump het land verenigen, zei de oud-president voorafgaand aan de Republikeinse Conventie. Dat punt kwam volgens Amerikakenner Jan-Willem Kranendonk nog niet heel goed uit de verf.

Podcast Sprekend RD

Ruim 200 kilometer afleggen voor één vreemde vogel

Op welk artikel kijken redacteuren van het Reformatorisch Dagblad graag nog eens terug? Ben Provoost verdiepte zich in 2020 in het fenomeen vogelaars.

Podcast Sprekend RD

„Plofkraak heeft grote impact op slachtoffer”

Op welk artikel kijken redacteuren van het Reformatorisch Dagblad graag nog eens terug? Johannes Visscher schreef in 2021 een artikel over plofkraken.

Podcast Op weg naar het Witte Huis

Harris als presidentskandidaat? Als het aan Jill ligt, blijft het Joe

De druk op Biden om zich terug te trekken als kandidaat neemt toe. „De naam van vicepresident Harris wordt veel genoemd als kandidaat voor het presidentschap, maar samenbindend is ze niet”, zegt Wim Kranendonk in de podcast Op weg naar het Witte Huis.

Podcast Sprekend RD

„Mag je ook met je blote verstand op Gods belofte pleiten?”

Op welk artikel kijken redacteuren van het Reformatorisch Dagblad graag nog eens terug? Christine Stam schreef in 2023 een artikel over het lied ”Amazing Grace” van John Newton.

Podcast Bellen met Den Haag

Adieu, Mark

„Een meesterstrateeg, dat is Mark Rutte ten voeten uit”, zegt Jakko Gunst in de podcast Bellen met Den Haag.  Als sterkste voorbeeld van strategisch denken noemt Jakko de benoeming van CDA’er Hugo de Jonge als minister, na het aftreden van VVD’er Bruno Bruins, tijdens de coronapandemie.

Podcast Op weg naar het Witte Huis

Paniek bij de Democraten, hoop gevestigd op positieve economische cijfers

„Als dit de president is waar we de verkiezingen mee ingaan, worden we weggeblazen. Na dit verkiezingsdebat gaat het niet over de inhoud daarvan. Wel is het beeld blijven hangen met de vraag of Biden wel in staat is het ambt van president uit te oefenen.”

Podcast Sprekend RD

Zo houd je dat vakantiegevoel langer vast

Vakantie zorgt vaak voor een ontspannen gevoel, maar dat is doorgaans snel over wanneer de plicht weer roept. „Zorg ervoor dat je dingen goed overdraagt voor je weggaat.”

Podcast Bellen met Den Haag

Hoorzittingen voor beëdiging: zinloze spektakelpolitiek, of toch niet?

„Het is vlees, noch vis”, zegt Jakko Gunst over de hoorzittingen waarin Kamerleden de nieuwe bewindslieden nog voor hun beëdiging aan de tand mogen voelen. „Wat mij betreft zetten we er na dit festijn weer gauw een punt achter. Of we gaan er echte sollicitatiegesprekken van maken, waarbij de Kamer de kandidaat-bewindslieden na afloop kan wegstemmen.”

Podcast Sprekend RD

Mart de Kruif: Wij zijn bang dat we wat te verliezen hebben, omdat we zoveel hebben

Mart de Kruif: „We zijn heel erg bezig met het oplossen van de probleempjes van nu. Terwijl we weinig kijken wat we moeten doen om de wereld beter door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen.”

Videopodcast

Waarom het RD weinig over het EK voetbal schrijft en wél over rechtszaken in de achterban publiceert

Volgende week wordt de uitspraak verwacht in twee rechtszaken die de lezerskring van het Reformatorisch Dagblad raken. Waarom besteedt het RD aandacht aan dergelijke rechtszaken?

Actuele podcast series