Rutte: Steekpartij Maastricht is vreselijk

De politie deed donderdagavond onderzoek in de Botsaartstraat. beeld ANP

De steekpartij in Maastricht waarbij donderdagavond twee doden vielen „is vreselijk nieuws. We moeten vaststellen dat er heel veel leed is in Maastricht”, zei premier Rutte donderdagnacht na afloop van een EU-top in Brussel. „Ik wil mijn medeleven betuigen met de families van de slachtoffers.”

Rutte zei telefonisch contact te hebben gehad met de autoriteiten in Maastricht. „De politie laat weten dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat hier terroristische motieven voor waren.”

De premier zei te hebben gesproken met de plaatselijke politie, de burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof.

Bij een ruzie in de Botsaartstraat werd rond 21.00 uur een man doodgestoken. Zo’n 10 minuten later had op de Joseph Postmesstraat een vechtpartij plaats. Een vrouw kwam daarbij door messteken om het leven. Er raakten ook drie mensen gewond. De politie heeft een man aangehouden voor „mogelijke betrokkenheid” bij de steekpartijen.

ANP-52669329Dode en gewonden door steekpartij Maastricht

Verdachte aangehouden in Maastricht

„Dader en slachtoffers komen uit Syrië”