Gratis app voor kerken, met collectefunctie

Voor kerken is er nu de gratis app Chrch met onder andere een collectefunctie, smoelenboek en agenda.

De app is ontwikkeld door Peter Arends, lid van de Noorderkerk in Amsterdam. Zijn gemeente werkt op dit moment al met de app, evenals de Nieuwe Kerk in Utrecht. Per kerk maken honderden mensen gebruik van het programma.

Chrch bundelt alle informatie die mensen over de gemeente nodig kunnen hebben. Alle activiteiten staan in één agenda, waarbij een persoonlijk overzicht gemaakt kan worden met de eigen taken, inclusief herinnering. Ook is er een digitaal smoelenboek en kunnen kerkdiensten teruggeluisterd of -gekeken worden.

Gemeenteleden kunnen elkaar via de app berichten sturen, of een melding plaatsen op het prikbord. Geven aan de collecte kan ook, via een tegoed. Desgewenst kun je met één druk op de knop een overzicht samenstellen voor de Belastingdienst.

Gebruik van Chrch is kosteloos. „Ik wilde iets voor de kerk doen en een platform ontwikkelen waar andere kerken zich bij konden aansluiten. Daarom is de app gratis, net zoals de kerk gratis is”, aldus Peter Arends op de website van de EO.