Muziek
Opnieuw gaan 1600 vrouwen in Nieuwe Kerk Katwijk samen zingen

In Katwijk aan Zee vindt op vrijdag 6 oktober opnieuw een Vrouwenzang plaats. De eerste editie van het evenement, oktober vorig jaar, trok 1600 bezoeksters.

Redactie muziek
beeld via Facebook, Vrouwenzang Katwijk
beeld via Facebook, Vrouwenzang Katwijk

De Mannenzang Katwijk is inmiddels een bekend fenomeen in christelijk Nederland. Daarvoor komen jaarlijks meer dan 1600 mannen naar Katwijk aan Zee om onder leiding van Bert Noteboom (dirigent) en Marco den Toom (organist) de psalmen en liederen te zingen.

Sinds een paar jaar is er ook de Stichting Vrouwenzang Katwijk, die voor 20 maart 2020 de eerste editie belegde. Wegens corona kon die avond toen niet doorgaan. Op 7 oktober 2022 vond de eerste Vrouwenzang alsnog plaats. Ria van den Noort dirigeerde de zang, Hugo van der Meij en Hendrik van Veen bespeelden orgel en vleugel, ds. Paul Visser sprak de verbindende teksten en Rina Molenaar (Woord en Daad) deelde haar ervaringen. Op het programma stond toen een mix van psalmen, gezangen, liederen van Johannes de Heer, Opwekking en Sela.

Dit jaar treden opnieuw Ria van den Noort (dirigent) en Hugo van der Meij (orgel) aan, nu samen met Mark Brandwijk (piano). Ds. Bert Karel Foppen (Den Haag) spreekt de verbindende teksten. Ook voert Gerdien van Genderen het woord namens stichting Woord en Daad.

„Ons doel is om samen met zoveel mogelijk vrouwen te zingen in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee”, aldus de stichting op haar website. „Zo’n avond moet je beleven! Dit wil je niet missen!” aldus de stichting in een terugblik op de eerste editie. „De zangavond eindigde met het lied ”Glorie aan God”, Hem komt alle eer toe!”

Meer informatie: www.vrouwenzang.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer