Binnenland
Molotovcocktails gegooid naar huis en auto in Nuland

In het Noord-Brabantse Nuland zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vermoedelijk twee molotovcocktails gegooid bij een woning. Een auto is daarbij in brand gevlogen. Een molotovcocktail die tegen de gevel van de woning werd gegooid vatte geen vlam, meldt de politie. Niemand is gewond geraakt.

ANP

Het incident in het dorp, dat bij de gemeente Den Bosch hoort, gebeurde rond 03.20 uur bij een woning aan de Akkerpolei. „Al snel bleek dat er waarschijnlijk sprake was van brandstichting en dat daarbij vermoedelijk een fles met brandbare vloeistof, een zogenaamde molotovcocktail, was gebruikt”, zo meldt de politie. Later bleek dat eenzelfde soort fles ook tegen de achtergevel van het huis was gegooid.

De politie is begonnen met een onderzoek en heeft betrokkenen en getuigen gehoord. Ook worden eventueel beschikbare camerabeelden bekeken. Iets langer dan een maand geleden, op 22 juli, is in de buurt van het huis ook een auto in brand gestoken. Of er een verband is tussen de twee zaken wordt nog onderzocht, aldus de politie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer