Binnenland
Gelderse gemeenten hebben zorgen over vroeg begin bosbrandseizoen

De Gelderse gemeenten Berg en Dal en Heumen vinden het zorgelijk dat bosbranden in die omgeving zich al vroeg in het jaar aandienen. Op 26 april, 2 en 4 mei heeft de brandweer drie beginnende bosbranden daar geblust. Dat er nu al brand ontstaat, zonder dat het voorjaar uitgesproken droog was, baart zorgen bij de burgemeesters van de twee gemeenten.

ANP

Berg en Dal en Heumen zijn verbonden door bos en daardoor kwetsbaar voor bosbranden. Deze zullen door de klimaatverandering vaker voorkomen, is te lezen op de website van Berg en Dal. „Meerdere dorpen in de gemeente liggen in of tegen het bos aan”, staat in de verklaring. „Niet overal zijn ontruimingsroutes beschikbaar.” Burgemeester van Heumen Joerie Minses roept wandelaars onder meer op goed op te letten met sigarettenpeuken. Ook kampvuren en barbecues zijn „uit den boze”. De meeste bosbranden ontstaan door menselijk handelen.

De gemeenten kijken samen met de provincie Gelderland en Veiligheidsregio Gelderland-Zuid naar manieren om risico’s te verkleinen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer