ConsumentRecept

Pilav met dadels, vleesreepjes en broccoli

Een lekker zoet smaakje geeft dit snelle rijstgerecht iets extra’s.

13 April 2023 14:06Gewijzigd op 25 July 2023 19:41
beeld iStock
beeld iStock

Bereiding

1. Ontpit de dadels en snijd 2 dadels heel fijn. Snijd de andere dadels in reepjes en houd ze achter voor garnering.

2. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de buitenkant van de schil er af. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3. Verwarm de helft van de olie in een braadpan en verwarm hierin de stukjes dadel, de geraspte sinaasappelschil, ½ theelepel paprikapoeder, de kaneel en wat peper.

4. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.

5. Voeg het water met het stukje bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst in ca 15 minuten gaar worden, of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

6. Hak de amandelen grof en bak ze in een droge koekenpan licht. Laat ze afkoelen.

7. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.

8. Bak de reepjes varkensvlees met wat paprikapoeder in de rest van de olie bruin en gaar.

9. Was de peterselie en knip het klein. Meng de peterselie, het vlees, de blokjes sinaasappel en de reepjes achtergehouden dadels door de rijst. Strooi de amandelen erover. Geef de broccoli erbij.

Dit recept is voor twee personen.

Meer over
Recept

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer