Binnenland
Seniorencoalitie: uitvoering is ‘zwakste schakel’ kabinetsplannen

De Seniorencoalitie is „tevreden” over de maatregelen die het kabinet neemt voor de koopkracht volgend jaar. Wel noemt het samenwerkingsverband van ouderenorganisaties de uitvoering van de maatregelen „de zwakste schakel”.

ANP

De Seniorencoalitie reageert op de miljoenennota, die dinsdagmiddag wordt gepresenteerd en waar de afgelopen dagen al delen van uitlekten.

De coalitie, bestaande uit ANBO, KBO-PCOB, het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM) en de Koepel Gepensioneerden, zegt dat in de praktijk vaak blijkt dat het voor mensen lastig is om tegemoetkomingen ook daadwerkelijk te krijgen. „Met name de meest kwetsbare groepen, zoals ouderen met alleen een AOW-uitkering of met een klein aanvullend pensioen, kregen daardoor niet waar ze recht op hebben.”

De ouderenclub roept bijvoorbeeld gemeenten op om het aanvragen van de energietoeslag simpeler te maken en bewoners die mogelijk voor de toeslag in aanmerking komen zelf te benaderen. In het kader van het prijsplafond voor energie benadrukt de coalitie dat het belangrijk is dat „intensief wordt gemonitord” of de regeling „helder wordt gecommuniceerd”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer