Binnenland
Rijbewijs afgepakt na aanrijding in Almelo

Een 21-jarige automobilist uit Almelo moest zondag zijn rijbewijs inleveren omdat hem onverantwoord rijgedrag wordt verweten waardoor een aanrijding ontstond.

Politie.nl
Zondagmiddag 25 mei werd om ongeveer 15.45 uur een aanrijding gemeld op de parallelweg van de Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Bleek dat het een eenzijdige aanrijding betrof waarbij een 21-jarige automobilist uit Almelo tegen een lichtmast was gereden.
Uit een ingesteld onderzoek is komen vast te staan, dat de 21-jarige vermoedelijk met een veel te hoge snelheid heeft gereden. Uit de lengte van een achtergebleven remspoor valt uit metingen op te maken dat deze snelheid tussen de 90 tot 100 km per uur moet zijn geweest, op een stuk waar 50 is toegestaan.

Ook had de auto forse schade opgelopen en was een deel van het trottoir verschoven door vermoedelijk de hoge snelheid. In verband met mogelijk onverantwoord rijgedrag is het rijbewijs van de 21-jarige ingevorderd. Hij bleef ongedeerd. Omdat hij militair is, is ook de Koninklijke Marechaussee terplaatse gekomen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer