ConsumentRecept

Recept: Romige pasta met venkel-gehaktsaus

Wij zijn echte lastminuteboekers. Niet dat we dat per se willen – het gebeurt gewoon. En elk jaar denken we, als het allerperfectste huisje natuurlijk allang niet meer beschikbaar blijkt te zijn: volgend jaar doen we het anders. Maar dan zit de vakantie erop en concluderen we dat ons veel te laat uitgekozen huisje eigenlijk helemaal prima was. De drang om op tijd onze zoektocht voor de volgende zomer te beginnen is al langzaam weggeëbd en zeg nou zelf: in de winter voelt de vakantie nog veel te ver weg om je er druk over te maken. En daarnaast: waar willen we eigenlijk naartoe? Frankrijk, roept de een (want daar vierden we ooit een fijne, zonnige vakantie). Oostenrijk, zegt de ander (want daar was het gewoon leuk). Duitsland, vindt de derde (want die stadjes zijn zo gezellig). Maar we zouden dit jaar toch thuisblijven (want het was veel te veel gedoe om het alle kinderen naar de zin te maken tijdens de laatste vakantie)?

marielle@rd.nl
5 February 2024 14:25
beeld RD
beeld RD

Kortom, we denken er nog even over. En intussen gooi ik ingrediënten uit allerlei windstreken in een schaal en zo komt er een niet authentieke maar wel heel lekkere ovenschotel op tafel. Pasta al forno, zouden ze in Italië zeggen. Maar daar zie ik ons dit jaar niet belanden (want te veel kans op heet weer). Hoewel, we zagen pas prachtige beelden uit het noorden van het land. Nou ja, we hebben nog even tot het juli is. Eet smakelijk.

Meer over
Recept

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer