Kerk & religiekerkblad
Parochie in Breda wint prijs voor beste kerkblad

Het kerkblad Dichtbij van de parochie van de Heilige Familie in Breda heeft de prijs gewonnen van Kerkblad van het Jaar 2023.

Redactie kerk
Kerkblad Dichtbij van parochie Heilige Familie, Breda. beeld parochie Heilige Familie
Kerkblad Dichtbij van parochie Heilige Familie, Breda. beeld parochie Heilige Familie

Dat bleek zaterdag op de inspiratiedag Geloof in Communicatie, gehouden in Barneveld, waaraan zo’n tweehonderd mensen uit allerlei kerken deelnamen. De dag was georganiseerd door De Zalige Zalm, een bureau voor geloofscommunicatie, samen met webbouwer Webheld en met Bureau Intermonde .

41 gemeenten van verschillende kerkgenootschappen zonden hun kerkblad in voor de 5e editie van de verkiezing Kerkblad van het Jaar. Dit jaar stond de verkiezing in het teken van het beste interview: welk blad slaagt erin om een brede groep lezers te boeien met een boeiend en verdiepend interview waarin men woorden voor zijn bezieling weet te vinden?

Het winnende kerkblad, parochieblad Dichtbij van de parochie van de Heilige Familie in Breda, bevat een interview, gehouden door redacteur Henk Bakker, met voormalig pastoraal werkster Laura de Vries, die de parochie onlangs verruilde voor het kloosterleven.

De websites van de Lutherse Kerk Zwolle en de Sint Vitus parochie uit Blaricum werden zaterdag, uit tien ingezonden websites, gekozen tot Kerkwebsites van het Jaar 2023. De jury koos deze winnaars omdat het allebei „zeer uitnodigende, inspirerende en overzichtelijke” websites zijn. „Als je deze websites bekijkt krijg je gewoon zin om deze kerkgemeenschappen te bezoeken”, aldus de jury.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer