Economie
Verschoor en OFM nemen winkels Klein Kleding in Sliedrecht over

De twee winkels van het failliet verklaarde Klein Keding in Sliedrecht gaan over enkele dagen weer open. Dat zei curator mr. Arie Jan van der Duijn Schouten donderdag op vragen van het Reformatorisch Dagblad.

Redactie economie
Winkelstraat aan de Kerkbuurt in Sliedrecht. beeld Cees van der Wal
Winkelstraat aan de Kerkbuurt in Sliedrecht. beeld Cees van der Wal

De dameszaak is overgenomen door branchegenoot Verschoor, die hiermee een tweede vestiging in Sliedrecht krijgt. De herenzaak aan de overkant van de Kerkbuurt wordt voortgezet door OFM (eerder Only for Men geheten). Deze keten heeft twintig vestigingen in het midden, westen en zuiden van het land.

Voor de vestiging van Klein Kleding in Zierikzee heeft de curator nog geen nieuwe ondernemer gevonden. Deze winkel blijft voorlopig open, de voorraad is in de uitverkoop.

Van der Duijn Schouten noemt de overnames in Sliedrecht „goed nieuws”, zowel voor de klanten als voor het personeel. Van de vijftien werknemers gaan er vier over naar Verschoor. De curator verwacht dat ook OFM mensen die bij Klein Kleding werkten in dienst houdt.

Merken

Verschoor en OFM hebben weliswaar andere formules dan Klein, maar volgens de curator is er in de kledingmerken een behoorlijke overlap. „Qua kledingaanbod verandert er niet veel.”

Over financiële details doet de curator geen uitspraak. Verschoor en OFM nemen inventaris en delen van de voorraad over, en de ”goodwill”. De website van Klein Kleding wordt voortgezet door OFM.

Wim Klein blijft eigenaar van de winkelpanden. Die vielen buiten het faillissement. Klein vindt het „positief” dat de winkels weer opengaan, maar het doet hem pijn dat zijn familiebedrijf met een geschiedenis van meer dan honderd jaar failliet is gegaan.

Klein wijt de ondergang aan een combinatie van factoren: „de impact van de coronapandemie, twee slechte seizoenen en de energiecrisis”. Ook zijn er steeds minder winkels in het centrum van Sliedrecht.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer