Consument

Rabarbertaart met aardbeien

Heerlijk friszoet kruimeltaartje met een vulling van rabarber en aardbeien onder een krokante laag kruimels. Lekker met een toef slagroom.

22 May 2023 16:15Gewijzigd op 25 July 2023 19:28

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier, dit kun je doen door het bakpapier iets vochtig te maken en te verfrommelen en vervolgens in de vorm te leggen.

2. Doe de bloem, suiker, zout, vanillesuiker en boter in blokjes in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Je kunt dit eventueel ook met je vingers doen.

3. Doe de helft van dit kruimelige mengsel in een aparte kom en zet zolang aan de kant. Voeg het ei toe aan de andere helft en meng door elkaar. Kneed met je handen tot een soepel deeg, je kunt nog een beetje extra bloem toevoegen tegen het plakken.

4. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het deeg over de bodem en een paar cm over de randen. Verdeel hier de rabarber over. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel over de rabarber. Dek het fruit af met de overige deegkruimels die apart stonden. Strooi het amandelschaafsel over de taart heen. Druk iets aan en zet dan de rabarber crumble taart ongeveer 40 minuten in de oven.

Meer over
Recept

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer