Subthema 'Schepping'

Hoe ga ik om met de schepping?

schepping

Kerkvaders geloofden in recente schepping

Als je het nieuws uit christelijke media volgt, is het je vast niet ontgaan dat het schepping-evolutiedebat de laatste jaren flink is opgelaaid. Verschillende Nederlandse wetenschappers en theologen vindt dat je als christen prima in evolutie kunt geloven. Genesis hoef je volgens hen niet letterlijk te nemen, want dat deden de kerkvaders ook niet altijd. Wie echter de geschriften van de kerkvaders bestudeert, komt juist tot de tegenovergestelde conclusie: de vroege kerk zag Genesis 1-11 gewoon als geschiedenis. 

Lees meer
menens

Kun je God kennen uit de natuur?

Je moet goed beseffen dat het niet aan jou ligt hoeveel je van God kunt leren kennen.

Lees meer
vreemdelingschap

Heeft duurzaam leven zin?

Pas hadden we het thuis over het klimaat. Toen zei mijn vader dat het toch geen zin heeft wat wij doen. Je moet natuurlijk niet te overdadig leven, maar maak je niet al te druk om duurzaamheid. Wat vindt u daarvan?

Lees meer
eeuwigheid

Hebben dieren een ziel?

Tijdens evangelisatiewerk sprak ik een vrouw die mij vroeg of ik geloof dat een dier een ziel heeft. Zij geloofde van wel. Waarop baseren wij dat dieren geen ziel hebben?

Lees meer
Bijbel

Bestond de aarde al voor Genesis 1?

In Genesis 1:2 staat: De aarde nu was woest en ledig. Bestond de aarde dan al vóór Genesis 1?

Lees meer
Oude Testament

Waar komen huidskleuren vandaan?

Ik heb wel eens gehoord dat de verschillende huidskleuren op de wereld bij Sem, Cham en Jafeth vandaan komen, maar is dat waar? En hoe kan het verklaard worden? Hoe kunnen er gitzwarte mensen zijn en ook blanken, terwijl er waarschijnlijk maar één kleur geschapen is?

Lees meer
Bijbel

Schepping in zes dagen?

Er wordt ontzettend veel gediscussieerd over de schepping. Moet ik geloven dat hemel en aarde in zes dagen zijn geschapen of spreekt de Bijbel daar niet zo duidelijk over?

Lees meer