Nieuws

menens

Schijngodsdienst is van alle tijden

Verontrustend. In het Woord van God is nauwelijks sprake van een goede karaktertrek van een ware christen of er wordt ook een vervalsing van beschreven. 

Lees meer
examens

Puntuit trapt examenserie 2022 af op Guido de Brès Rotterdam

Traditiegetrouw is RD-jongerenredactie Punuit erbij op de reformatorische middelbare scholen als de eindexamens worden gemaakt.

Lees meer
menens

Aanhangen en omhelzen

Ken jij de uitdrukking: ”Twee zielen, één gedachte?” Het is een bekende uitdrukking dat jou vertelt dat twee verschillende mensen, op hetzelfde moment precies hetzelfde kunnen denken of zeggen. Paulus gebruikt een Joodse uitdrukking om óók iets duidelijk te maken. 

Lees meer
Pasen

De toekomst staat vast

Heideschapen, herkenbaar aan hun lange staart, weten wel raad met voortwoekerende planten. „De dikste stengels van brandnetel, distel en het giftige berenklauw vreten ze tot de grond toe af”, vertelt de Kootwijkerbroekse schapenboer Gert Bor de zes scholieren van het Van Lodenstein College in Amersfoort tijdens een rondleiding over zijn bedrijf.

Lees meer
hulp

Geloof handen en voeten geven door reis naar Albanië

Twaalf jongeren van het Ichthus College in Veenendaal zijn vrijdag in het vliegtuig naar Albanië gestapt. Niet om vakantie te vieren, maar om het christelijk geloof handen en voeten te geven.

Lees meer
Pasen

De kracht van de opstanding

Ze waren nog maar net geboren en werden al verstoten door hun moeder. Het overkwam zo’n tachtig lammetjes van boer Bor uit Kootwijkerbroek. De christelijke schapenboer ontfermt zich over de verschoppelingen, vertelt hij de zes scholieren die op zijn boerderij praten over het wonder van Pasen. Gert Bor voert de dieren, die anders zouden sterven. Eerst met melk, later met vast voedsel.

Lees meer
Pasen

Hoe de dood kan troosten

Het is lente, de vogels fluiten weer. Honderden nieuwe lammetjes blaten in de stal. Met glinsterende ogen toont schapenboer Gert Bor zijn dieren aan zes leerlingen van het Van Lodenstein College. In Kootwijkerbroek wemelt het van nieuw leven, soms van nog maar een paar dagen oud. 

Lees meer
menens

Is het geloof echt?

Als we belijden godsdienstig te zijn, moeten we er wel zeker van zijn dat die godsdienst ook echt en waarachtig is. Dat onze godsdienst werkelijkheid is.  

 

Lees meer
Daniëlle vlogt

Puntuitvlogster Daniëlle aan de slag met voorjaarsschoonmaak

Een getrokken kies, duizenden kraaltjes en een doorgezakte plank in de kledingkast. Daniëlle komt het allemaal tegen tijdens haar voorjaarsschoonmaak.

Lees meer
Oekraïne

Gomarus biedt warm welkom aan Oekraïense vluchteling

Op de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem zijn vorige week acht Oekraïense jongeren gestart. Deze week volgen er nog zeven. „Ik wil hun het gevoel geven dat ze welkom zijn.”

Lees meer