Start herdenking 450 jaar catechismus live op RD.nl

450 jaar Heidelbergse Catechismus
In Gouda start zaterdag het herdenkingsjaar 450 jaar Heidelbergse Catechismus. De Reformatorische Omroep zendt de bijeenkomsten uit op RD.nl. Foto RD RD

GOUDA – Met een symposium en openingsavond op zaterdag in Gouda start het herdenkingsjaar 450 jaar Heidelbergse Catechismus. De Reformatorische Omroep zendt beide activiteiten live op RD.nl uit.

De herdenking en het symposium worden gehouden in het gebouw van Driestar Educatief en in de Sint-Janskerk te Gouda. Ga naar RD.nl/catechismus voor het dagprogramma, de sprekers en het live bekijken van de uitzendingen.

De Theologische Universiteiten van Kampen en Apeldoorn, de Gereformeerde Bond, het Hersteld Hervormd Seminarium en hogeschool Driestar Educatief beleggen zaterdagmorgen en –middag een symposium in Gouda. Sprekers zijn prof. dr. E. A. de Boer, prof. dr. F. van der Pol, dr. A. Huijgen, dr. W. van Vlastuin, dr. T. T. J. Pleizier, ds. W. Visscher, J. P. Proos en J. Meerveld. Karla Apperloo-Boersma van Refo500 is dagvoorzitter.

De lezingen worden gehouden van 10.00 uur tot 15.15 uur in het gebouw van Driestar Educatief aan de Burgemeester Jamessingel 2. De kosten bedragen 19,50 euro.

De Vereniging Protestants Nederland, Stuurgroep Heidelbergse Catechismus en het Reformatorisch Dagblad beleggen ’s avonds in de Sint-Janskerk een openingsbijeenkomst.

Sprekers zijn prof. dr. W. Verboom, dr. A. Huijgen, dr. W. van Vlastuin en ds. W. Harinck. Het Reformatorisch Dagblad reikt prijzen uit voor een compositieprijsvraag. Winnaars van een muzikale bewerking van de catechismus zijn Paul Wols, Margriet van den Berg en Klaas Kleermaker. Zij zullen hun werken ten gehore brengen. Gemengd koor Vox Jubilans onder leiding van André van Vliet zal ook optreden. Marco den Toom bespeelt het orgel.

Canada en Amerika

Ook in Canada en de Verenigde Staten wordt de start van het herdenkingsjaar van de Heidelbergse Catechismus gehouden. Reformed Christian Media verzorgt de uitzendingen. Een lezing van prof. dr. H. J. Selderhuis vindt u rechtsboven op deze pagina. Voor andere uitzendingen, klik hier.


RD.nl/hc450 voor meer informatie over 450 jaar Heidelbergse Catechismus.

Digibron.nl/hc450 voor een selectie artikelen over de Heidelbergse Catechismus in Digibron, kenniscentrum van de gereformeerde gezindte. In dit archief vindt u bijvoorbeeld artikelen over de herdenking van 400 jaar Heidelbergse Catechismus, over catechismusverklaringen en -herzieningen en over thema’s als ellende, verlossing en dankbaarheid, de voorzienigheid in zondag 10 en de mis in vraag en antwoord 80.