Hhg Nieuw-Lekkerland e.o. neemt nieuwe kerk in gebruik

Plaatselijk kerknieuws
beeld hhg Nieuw-Lekkerland e.o. hhg Nieuw-Lekkerland e.o.

De hersteld hervormde gemeente van Nieuw-Lekkerland (en omstreken) neemt op donderdag 12 februari haar nieuwe kerk in gebruik. De kerkdienst wordt geleid door de predikant van de gemeente, ds. J. van Meggelen.

Op zaterdag 14 februari is het gebouw aan de Dirk III-straat in Nieuw-Lekkerland van 10.00 tot 15.00 uur te bezichtigen.

De gemeente kerkte sinds 2004 in de gymzaal van een school, vertelt L. M. de Groot, voorzitter van de kerkvoogdij. De hhg heeft de school in 2012 gekocht en verbouwd tot kerk. Op de plaats van de gymzaal komt een parkeerterrein met zo’n 100 parkeerplaatsen. In het ruim 11 meter hoge middengedeelte van de verbouwde school bevindt zich nu de kerkzaal. Aan de ene kant ervan staan twee lokalen die bij de kerkzaal getrokken zijn. Een derde lokaal doet dienst als consistorie. Het kerkgebouw telt vier zalen. Eén zaal kan als rouwkamer gebruikt worden. De kerkzaal met galerij heeft 630 zitplaatsen.

De preekstoel, diverse andere elementen van het interieur en het schilderwerk zijn door gemeenteleden gerealiseerd. De bouwkosten bedroegen bijna 2 miljoen euro. De streekgemeente telt ruim 600 leden. beeld hhg Nieuw-Lekkerland e.o.


Zie ook: Kand. Van Meggelen bevestigd in hhg Nieuw-Lekkerland