EO roept predikanten op tot maken van kanselfie

beeld ANP ANP

De Evangelische Omroep roept predikanten op Twitter op om zondag een foto te maken vanaf de kansel.

De EO wil weten hoe kerk van nu eruit ziet: “Hoe ziet de kerk van nu er uit? Dominees maak morgen in de dienst een foto en deel hem met ons: #kanselfie”.

Reacties

Op Twitter lopen de reacties op het EO-initiatief uiteen. „Als... ik morgen een #kanselfie maak, dan staan er in ieder geval veel kinderen op... #palmpasen”, twittert ds. Otto Grevink uit Waalwijk. „Ik hoop op een hype!”, zegt kerkelijk werker Mariët Odink.

Ds. Lennart Aangeenbrug is negatief over de oproep: „Domme actie @EOnl met #kanselfie. Genoeg gemeenteleden die NIET op de foto willen, maar waar voorganger opeens camera tevoorschijn haalt.” Hij klom meteen in de pen en schreef een blog. „De kerkruimte is een oefenplek van en voor de ziel. Voor veel mensen een gevoelige ruimte. Daar willen ze met rust gelaten worden. Niet voor niks filmen de meeste kerken met video-registratie de kerkganger niet.”

Ds. Jan Holtslag uit Giessenburg zegt op Twitter kort maar krachtig niet mee te doen aan de #kanselfie-actie. En even later: „Meer dan dom. We zijn op weg naar Goede Vrijdag en Pasen en dan moet het niet om de mens gaan, maar om de Mens Jezus.”