Economie
Hewlett-Packard wil EDS overnemen

Het Amerikaanse technologieconcern Hewlett-Packard (HP) voert overnamegesprekken met de automatiseerder Electronic Data Systems (EDS).

ANP
Dat heeft ’s werelds grootste computerfabrikant maandag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving op de website van The Wall Street Journal.

De Amerikaanse zakenkrant meldde eerder op de avond dat HP branchegenoot EDS wil overnemen voor 12 tot 13 miljard dollar (7,7 tot 8,4 miljard euro). Overeenstemming zou volgens The Wall Street Journal, die zich beroept op bronnen bekend met de situatie, op z’n vroegst dinsdag worden bereikt.

HP wilde na het sluiten van de beurs maandag verder geen mededelingen doen voordat de uitkomst van de gesprekken duidelijk is.

Het aandeel HP verloor 4,9 procent tijdens de handel op Wall Street na het verschijnen van het nieuws op de website van The Wall Street Journal, terwijl EDS met bijna 28 procent omhoogschoot.

Met de overname van EDS kan HP een sterkere vuist maken tegen concurrent International Business Machines (IBM) op het terrein van aanvullende diensten. De inkomsten uit dienstverlening in de computerbranche zijn relatief stabiel en genereren ook in economisch mindere tijden hoge marges.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer