PolitiekPodcast bellen met Den Haag
„VVD had geen draaiboek voor scenario zege Wilders”

„Plasterk gaat deze week alle partijen de pin op de neus zetten,” zegt Jakko Gunst in de podcast ‘Bellen met Den Haag’. „Ook aan Omtzigt zal hij vragen of hij nu wil meedoen of niet.” Jakko vindt het raar dat Omtzigt nu met een procesvoorstel komt om eerst twee informateurs aan te stellen die gaan verkennen wat alle politieke partijen willen voor het land.

Redactie podcast
beeld RD
beeld RD

Dat Caroline van de Plas oproept om eerst met elkaar te gaan praten, is een meer gangbare gedachte, geeft Jakko aan. „De BBB is een gewilde coalitiepartner. Ze hebben zestien zetels in de Eerste Kamer.”

„De VVD had geen draaiboek voor het scenario dat de PVV de grootste ging worden. De leider van de VVD heeft naar mijn mening te impulsief gezegd dat ze niet in een kabinet gaat zitten onder leiding van premier Wilders. Als ze daar nu van terugkomt, kan dat worden gezien als een draai, wat Yeşilgöz niet wil,” meent Jakko. „Laat de PVV, VVD en BBB met elkaar gaan praten, onder leiding van een of meerdere informateurs. Dat is de variant die perspectief biedt.”

Beluister hier de podcast:

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer