PolitiekPodcast Sprekend RD
Waarom het meer mag knetteren in campagne

Over anderhalve week staat Nederland in het stemhokje. Partijen doen hun uiterste best om kiezers voor zich te winnen. Maar erg hard gaat het er nog niet aan toe, signaleert voormalig politiek adviseur Julia Wouters in deze aflevering. En dat is jammer, want de kiezer is gebaat bij duidelijke verschillen tussen de partijen.

Redactie podcast
beeld RD
beeld RD

Werkbezoeken, interviews, debatten op radio, tv en online. Lijsttrekkers én de nummers twee van partijen hebben het er maar druk mee deze weken. Het lijkt of er meer debatten dan ooit zijn, en dat klopt volgens Wouters ook. Ze vindt dat geen kwade zaak. „Iedereen kiest zelf wat hij het prettigst vindt om te volgen."

Volgens Wouters is het nog wat aan de softe kant op dit moment. Het mag meer knetteren. „Het is verfrissend om te zien dat politici echt in gesprek gaan, maar als kiezer wil je ook weten wat de verschillen zijn. Ik denk dat die nog wel duidelijker aan bod komen de weken tot aan de verkiezingen."

RD-redacteur Jakko Gunst kijkt met speciale aandacht naar de christelijke partijen. Vooral voor het CDA wordt het spannend. Die partij heeft veel te duchten van nieuwkomer NSC van Pieter Omtzigt, die op dit moment met de VVD aan kop gaat.

Beluister hier de podcast:

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer