Buitenland
Zes doden bij bomaanval op Oekraïense stad Koepjansk

Russische aanvallen op de stad Koepjansk in het noordoosten van Oekraïne hebben aan zes mensen het leven gekost. Vier mannen en twee vrouwen werden het slachtoffer van een geleide bom, zegt de gouverneur van de regio Charkiv Oleh Synjehoebov. Elders in het land kwamen de voorbije dag nog eens drie mensen om.

ANP

Koepjansk ligt ten zuidwesten van Charkiv, hemelsbreed enkele tientallen kilometers van de grens met Rusland. De plaats telde voor de oorlog ruim 26.000 inwoners. „De hulpdiensten zijn nog aan het werk op de plek van de explosie”, aldus gouverneur Synjehoebov. De Russische krijgsmacht kreeg aan het begin van de invasie, in februari vorig jaar, delen van Charkiv in handen. Sindsdien heeft Oekraïne delen weer heroverd.

In Cherson kwam een politieman om het leven toen een trolleybus werd getroffen. Een man die daarbij gewond raakte, overleed later aan zijn verwondingen. In de westelijke regio Lviv, die grenst aan Polen, kwam iemand om bij een nachtelijke drone-aanval. Oekraïne zegt 27 van de 30 Russische drones die ’s nachts uitvlogen te hebben neergehaald. Het gaat om Shahed-drones, ontwikkeld in Iran.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer