Consumentrecept
Cottagecheesecake uit ”Zoet genoeg” van Alison Roman

Hij groeit vanzelf, de braam in onze tuin. Maar de pluk goed timen, dat blijft lastig. Elk jaar als ik bramen wil plukken van de wilde, woekerende plant op onze erfgrens denk ik: nog éven wachten. Of: nu goed in de gaten houden, over een paar dagen zijn er vast veel rijpe. Pas realiseerde ik me dat ik toch te lang had gewacht. Een deel was niet meer eetbaar.

marielle@rd.nl
beeld RD
beeld RD

Gelukkig verzamelde ik nog een paar handjes. Met die bramen in het achterhoofd bladerde ik ”Zoet genoeg” (uitg. Spectrum; € 34,99) van de Amerikaanse Alison Roman door. Ze grossiert in dit boek –vol zoetigheid voor na het diner of bij de koffie– in taarten met zomerfruit. Ik had het al vaak bekeken maar van bakken was nog weinig gekomen. Alison Roman wordt wel de Amerikaanse Yvette van Boven genoemd. Ze houdt van rustieke taarten, niet te ingewikkeld maar wel heel lekker. Naast wat hartige taarten (die enigszins verdwaald lijken in dit boek, maar een welkome afwisseling zijn!), wat recepten met chocola, puddingachtige desserts, ijsrecepten en shortbread staan er in dit boek vooral veel baksels met vruchten. Een zomerpudding met zomerfruit (en brood), een citruscheesecake, amandeltaart met vijgen. En taarten met zuivel als cottagecheese of ricotta. Bijvoorbeeld deze. Waarvoor ik frambozen en bramen gebruikte in plaats van de genoemde fruitsoorten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer