Cultuur & boeken
Tamera Alexander schrijft actieboek voor de Week van het christelijke boek 2024

De Amerikaanse auteur Tamera Alexander schrijft het actieboek voor de Week van het christelijke boek van 2024. Ze volgt daarmee Gabi de Ridder op, die dit jaar de novelle ”Volgende week, zelfde tijd?” publiceerde.

Redactie cultuur
Tamera Alexander. beeld BCB
Tamera Alexander. beeld BCB

Dat heeft de BCB, organisator van de Week van het christelijke boek dinsdag bekendgemaakt. De Week van het christelijke boek loopt parallel aan de algemene Boekenweek, die in maart wordt gehouden.

De BCB is er trots op Tamera Alexander als auteur te verwelkomen. „Ze is in korte tijd uitgegroeid tot een christelijke schrijfster met een grote schare fans”, zegt een woordvoerder. „Een brede lezersgroep in Nederland is verslingerd aan haar romans.”

Boekhandels doen het actieboek tijdens de Week van het christelijke boek cadeau aan klanten. De BCB verzorgt het cadeauboekje voor de 46e keer, dit keer in samenwerking met Uitgeverij Van Wijnen.

Tamera Alexander

Tamera Alexander (1961) is een christelijke bestsellerauteur die erg van geschiedenis houdt. Wanneer ze een interessant verhaal hoort of een oud huis bezoekt, wordt haar fantasie geprikkeld en gaat ze op onderzoek uit. Alexander heeft bijna twintig romans op haar naam staan; met haar boeken won ze al veel prijzen, waaronder vier Christy Awards. Ze woont met haar man in Nashville, in Amerika.

Christien Bos, acquirerend redacteur bij uitgeverij van Wijnen zegt dat het actieboek voor liefhebbers van Tamera Alexanders boeken „een echte traktatie” wordt. „Favoriete personages uit de Belle Meade-trilogie komen terug en eerdere personages leren we beter kennen. Maar ook voor nieuwe lezers wordt de novelle genieten.”

Het verhaal gaat over de journaliste Nellie Ward, een sterke vrouw die haar weg zoekt in de krantenwereld van begin twintigste eeuw. Ward wil niet alleen maar schrijven over schoonmaaktips en hoe je slim omgaat met een klein budget.

BCB

BCB is de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak. Bij BCB zijn zo’n 200 christelijke uitgeverijen, boekhandels en distributeurs aangesloten. BCB zet zich in voor de collectieve promotie van christelijke boeken en geeft onder andere actieboeken uit in de Week van het christelijke boek en de Kinderboekenweek.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer