Schaapherderspastei
Een traditioneel Brits recept.
Bereiding
1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
2. Schrap de wortels en snijd ze in plakken.
3. Kook de wortels in weinig water in 5 minuten gaar.
4. Pel de ui en snijd hem klein.
5. Fruit de ui in de margarine.
6. Voeg het gehakt toe met peper en bak dit mee gaar en rul.
7. Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.
8. Giet de bouillon en de tomatenblokjes erbij en laat het enkele minuten stoven.
9. Breng de melk aan de kook.
10. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
11. Schep het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal en leg daarop de plakken wortel. Dek dit af met de aardappelpuree.
12. Laat het gerecht onder een voorverwarmde hete grill goudgeel kleuren.