Cultuur & boeken
Informatief jeugdboek over Susannah Spurgeon

Wie ”Susies belofte” in handen gedrukt krijgt, zou kunnen denken dat het een Amerikaanse roman is. Vanwege de dikte en de vormgeving van de voorkant.

beeld RD
beeld RD

Op de achterkant staat echter dat Anne Bruins-Bouter het boek voor 12-plussers schreef. En wie begint te lezen, komt erachter dat ze daarin geslaagd is. Op laagdrempelige wijze vertelt ze het levensverhaal van Susannah Thompson, de vrouw van de Britse baptistenpredikant Charles Haddon Spurgeon.

Voor een boek dat in eigen beheer is uitgegeven is het verrassend zorgvuldig. Taal- of tikfouten zijn nauwelijks te vinden en het verhaal leest goed weg. Door de tekst heen staan foto’s en tekeningen die het verhaal verrijken, dichterbij brengen. De mogelijkheid om een boek naar eigen smaak vorm te geven, was een van de redenen voor Bruins-Bouter om een eigen uitgeverij op te richten, schrijft ze op haar website. In ”Susies belofte”, het eerste boek dat Janoah Boeken uitgeeft, wordt de HSV gehanteerd.

Elk hoofdstuk eindigt met een kader waarin extra informatie wordt gegeven, of waarin een feitelijke onderbouwing staat van wat op de voorgaande pagina’s is verteld. Deze toevoegingen kunnen jonge lezers op een subtiele manier bekendmaken met het verschil tussen fictie en non-fictie. Daarnaast geeft het boek een inkijkje in het Londen van de 19e eeuw.

18899294.JPG

Boekgegevens

”Susies belofte”, Anne Bruins-Bouter; uitg. Janoah Boeken; 352 blz.; € 24,90

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer