Levenslang voor misbruik Amerikaanse baby

DENVER (ANP/RTR). Een Amerikaan is dinsdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij een baby herhaaldelijk ontvoerde en misbruikte. Het kind werd ’s nachts meegenomen uit het ouderlijk huis in Bakersfield (Californië) en teruggebracht voordat de ouders wakker werden.

De 31-jarige dader had vriendschap gesloten met de ouders van de baby en bleef meerdere keren overnachten. Hij haalde ’s nachts het kind uit bed. De zuigeling werd dan misbruikt in onder meer een motel en de truck van de man, die volgens aanklagers ook een tweede kind heeft misbruikt.

De dader viel door de mand toen hij beelden van het misbruik deelde via internet. Rechercheurs ontdekten aan de hand van de beelden in welke motelkamer de video was opgenomen en zochten uit wie voor de kamer had betaald.

Een jury vond de man dinsdag schuldig aan seksuele uitbuiting en ontvoering, lieten aanklagers weten. Een rechter legde de Amerikaan daarop een levenslange celstraf op. Volgens de aanklagers had het misbruik zonder de „vasthoudendheid” van de rechercheurs nog jaren kunnen doorgaan.