Subthema 'Gezondheid en ziekte'

Over de kwetsbaarheid van het lichaam.

roken

Is roken ouderwets? Dit vinden jullie

Supermarkt Lidl sleurde de smerige sigaret tijdens Stoptober uit de schappen. De schooljeugd van tegenwoordig moet uitgroeien tot een rookvrije generatie, is het plan. Puntuit polst haar panel en vraagt: Is roken ouderwets?

Lees meer
sport

Rik verslaat onmogelijkheden per rolstoel

Rik kijkt graag naar wat wél mogelijk is. Zo kan hij in een dag twintig kilometer afleggen per rolstoel. Dat weet hij gewoon. Deze zaterdag gaat hij dat bewijzen tijdens de sponsortocht van Sports for Others.

Lees meer
helden

Ruben reanimeerde zijn vader - met succes

Op zondag 8 november kreeg de vader van Ruben van Geelen (14) uit Nijkerk een hartstilstand. Ruben greep meteen in. En redde het leven van zijn vader.

Lees meer
tegenslag

Lieneke moet met kleine stapjes door de dag

Een ongeluk is zo gebeurd. Dat heeft Lieneke Beeuwkes (16) ervaren. De Veenendaalse heeft nu bijna een jaar te kampen met de ingrijpende gevolgen van een hersenkneuzing. „Mijn hersenen zijn al overprikkeld op het moment dat ik opsta. Als ik m’n bed uitstap, ben ik mijn grens al over.”

Lees meer
voeding

Zussen koken liefst „iets makkelijks en lekkers”

De appelflappen in de oven zijn bijna klaar. Het ruikt daarom verrukkelijk in de keuken van Nadieke (15) en Anne-Greet (13) Nijsse uit Ede. De zussen staan vaker samen in de keuken om iets lekkers klaar te maken.

Lees meer
Muziek

Slechtziende Ard maakt schitterende muziek

„Koffie?” informeert Ard van der Linden. Na een bevestigend antwoord grijpt hij naar een mok en plaatst een sensor op de rand. Een schrille alarmtoon vult de woonkamer. Een lekker bakkie.

Lees meer
voeding

Gezond eten uit respect voor de Schepper

Ze lust vrijwel alles. „Maar gezond eten, dat is het lekkerst”, zegt Willeke Verkerk (17) uit Barneveld.

Lees meer
autisme

Contact maken met Benjamin

'Geef me af en toe de tijd om een goed antwoord te bedenken', zegt Benjamin Smokers (22) zodra hij de telefoon opneemt. 'Het kost soms wat tijd voordat een vraag goed in mijn hoofd landt.'

Lees meer
lijden

'Lijdenstijd ziet op de overwinning'

In de veertig dagen voor Pasen staan veel mensen eerder stil bij menselijk lijden door het coronavirus dan bij het lijden en sterven van de Heere Jezus. Maar wat heeft Gods lijden ons te zeggen?

Lees meer
corona

Duizenden Franse scholieren thuis vanwege corona

Duizenden Franse scholieren kunnen de komende dagen niet naar school. De deuren zijn gesloten vanwege het coronavirus. Ook schoolreisjes naar het buitenland zijn verboden.

Lees meer