Subthema 'Overig'

Jouw vragen over allerlei thema's.

menens

Toeval bestaat niet

Toeval bestaat niet. Maar er gebeuren toch veel dingen toevallig?

Lees meer
menens

Handleiding bij de Bijbel

Worden de belijdenisgeschriften door ons te belangrijk gevonden? Het gaat toch om wat de Bijbel zegt?

Lees meer
Bijbel

Nieuws over corona

Al het nieuws over corona maakt me onrustig. De één zegt dit, de ander dat. Ik word er gewoon gestresst van. Wat kan ik daaraan doen?

Lees meer
politiek

Moeten we bang zijn voor Rusland en China?

Je hoort vaak dat Rusland aanvallen pleegt via internet. En dat China via de apparatuur van Huawei invloed wil krijgen in andere landen. Moeten we bang zijn voor de macht van Rusland of China?

Lees meer
Bijbel

Waarom gebeuren er geen wonderen meer?

Waarom gebeuren er geen echte wonderen meer, zoals water dat wijn wordt, of dat iemand op het water kan lopen?

Lees meer
levensstijl

Mag je een preek luisteren terwijl je wat anders doet?

Ik luister regelmatig naar een preek via internet. Is het verkeerd om naar een preek te luisteren terwijl je bezig bent met andere dingen? En dan bedoel ik dingen waarbij je niet je volle aandacht nodig hebt, zoals schoonmaken of autorijden? Ik kan mijn aandacht dan goed bij de preek houden, maar aan de andere kant is het misschien oneerbiedig?

Lees meer
Bijbel

Moeite met lezen

Ik houd niet van lezen en vind het erg moeilijk om de Bijbel te lezen. Maar ik wil wel graag bekeerd worden. Wat kan ik doen?

Lees meer
Bijbel

Belijdenisgeschriften spreken de Bijbel na

Wat hebben de belijdenisgeschriften in deze tijd voor ons als jongeren nog te betekenen (bijvoorbeeld de Dordtse Leerregels)?

Lees meer
vriendschap

Zorgen over eenzame vriendin

Ik ben bevriend met een 17-jarig meisje over wie ik me zorgen maak. Ze is halverwege het studiejaar gestopt met haar studie. Ze heeft geen broers of zussen en woont nog bij haar ouders thuis, die veel werken. Ze zit hele dagen op haar kamer, waar ze leest of computerspelletjes doet. Wij zagen elkaar iedere week, maar dat wordt steeds minder. Het initiatief gaat steeds van mij uit, maar als we hebben afgesproken vinden we het allebei gezellig. Als ik vraag of ze zich niet eenzaam voelt, zegt dat ze het heerlijk vindt om lekker te lezen op haar kamer. Ze heeft ooit wel eens gezegd dat ze sociaal contact 'eng' vindt. Wat kan ik doen?

Lees meer
christen-zijn

Lastig: praten over mijn goede eigenschap

Soms wordt mij gevraagd waar ik goed in ben. Ik vind dat lastig. Het voelt niet goed om dat van mijzelf te zeggen. Een beetje hoogmoedig. Is het eigenlijk wel goed om op die vraag in te gaan?

Lees meer