In de Bijbel worden heel wat wonderen beschreven. Wonderen waarvan je denkt: dat kan gewoon niet. Water dat zomaar wijn wordt. Waarom zou dat nu niet meer gebeuren?

Wonderen gebeurden in de Bijbelse tijd ook lang niet altijd. Sinds de schepping zijn er maar een paar honderd jaar aan te wijzen waarin er wonderen gebeurden: in de tijd van Mozes en Jozua, ongeveer 1450-1350 v.Chr., in de tijd van Elia en Elisa, ongeveer 900-800 v.Chr., en in de tijd van de Heere Jezus en de apostelen, de eerste eeuw dus. In al die 6000 jaar zijn er dus maar 300 jaar waarin dit soort wonderen gebeurde.

Waarom iemand een wonder zou willen meemaken, is een interessante vraag. Misschien vind je het fascinerend, of heeft het met je omstandigheden te maken. Misschien denk je: als God echt een wonder zou laten zien, zou ik wel in Hem geloven.

Dat is een mooie gedachte. Maar wonderen zijn geen wondermiddelen. God liet Mozes, Elia en Zijn Zoon wonderen doen, zodat we werkelijk zouden geloven dat zij door God gezonden waren. Het wonder was een soort uitroepteken bij hun dienst.

Maar wij zijn hardleers. In de hele wereld­geschiedenis heeft niemand zo veel wonderen meegemaakt als de Israëlieten. Wonderen in Egypte, bij de Schelfzee, bij Sinaï, in de woestijn. Maar toen het erop aankwam, hebben deze ervaringen hen niet geholpen. Door ongeloof zijn ze in de woestijn omgekomen.

Wat zou een wonder met jou doen? Je kunt nog lezen over wonderen. De wonderen van de Heere Jezus. Mooie verhalen. Maar niet bedoeld om je te laten hopen op een nieuw wonder vandaag. Wel bedoeld om je te laten zien op de Heere Jezus. Hij was begaan met de mensen die hongerig waren, en brak zeven broden en een paar vissen, zodat er overvloed was. Zo ziet hij jouw honger en wil Hij je overvloedige genade geven. Hij Die met een woord melaatsen reinigde, ziet jouw onreinheid. Hij wil je met Zijn bloed wassen van al je zonde. Hij zei tegen doven: Effatha, en wil jouw oren openen, zodat je Zijn stem gaat horen. Dan ervaar je pas een wonder. Veel grootser dan water dat in wijn verandert.


 

Zit je ook met een vraag? Laat het ons weten via info@puntuit.nl of stuur een appje naar 06-20601065.