Koninklijk Huis

Vorstelijke Spaanse vrienden op visite

Het Spaanse koningspaar komt naar Nederland. Felipe en Letizia brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan ons land.

Koninklijk Huis

Lodewijk en Hendrik verdwenen spoorloos op de Mookerheide

In 1574 verloor Willem van Oranje twee broers: Lodewijk en Hendrik stierven tijdens de Slag op de Mookerheide. Hun lichamen verdwenen spoorloos.

Koninklijk Huis

Eloise van Oranje vertrokken naar New York voor stage

Eloise van Oranje heeft het vliegtuig naar New York genomen, waar ze het komende halfjaar stage gaat lopen. De 21-jarige ‘gravinfluencer’ deelt via Instagram Stories meerdere foto’s vanuit het vliegtuig.

KONINKLIJK HUIS

Audiotour in Buren verhaalt over band met Oranje

In het Oranjemuseum in Diepenheim en Buren kunnen bezoekers vitrines boordevol borden en bekers bewonderen, maar ook de historische band tussen de Oranjes en het stadje ontdekken.

1 foto's

Koninklijk Huis

In Vietnam werd de keizer president

Het Vietnamese parlement komt donderdag bijeen om „personeelskwesties” te bespreken. Het zal de reden geweest zijn waarom het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima werd uitgesteld.

Koninklijk Huis

Kees vertelt koning Willem-Alexander dat hij weer goed slaapt dankzij gift van noodfonds

Ze kampten met geldzorgen en andere problemen. Een renteloze lening of een gift van een noodhulpbureau hielp Marco, Kees en Yurdakal vooruit. Dinsdag vertelden ze hun verhaal aan koning Willem-Alexander. „Indrukwekkend”, concludeerde de koning.

Koninklijk Huis

Treurig bericht uit Tilburg 175 jaar geleden: koning Willem II overleden

„Wij ontvangen op het oogenblik het smartelijk berigt, dat heden morgen om half drie ure, Zijne Majesteit onzen geliefden Koning, in Hoogstdeszelfs Paleis te Tilburg is overleden.” Koning Willem II stierf 175 jaar geleden, nog maar 56 jaar oud. Hij zat nog geen achtenhalf jaar op de troon.

Koninklijk Huis

Prins Edward 60 jaar: stille kracht aan Britse hof

In de Britse koninklijke familie is prins Edward geen uitgesproken persoonlijkheid. Tegelijkertijd onderscheidt hij zich in meerdere opzichten. Hij zet zich al ruim twintig jaar voltijds in voor de Britse monarchie en is met echtgenote Sophie zeer geliefd bij de Britten.

Koninklijk Huis

Máxima bezorgd over jongere die koopt op krediet

Koningin Máxima heeft zich bezorgd getoond over het gemak waarmee jongeren aankopen kunnen doen op krediet.

Koninklijk Huis

Adellijke glorie in Mechelen: ridders van het Gulden Vlies

De Spaanse koning Felipe is ridder van het Gulden Vlies, en prinses Beatrix ook. Het herinnert aan de eeuwenoude ridderorde die in de Nederlanden ooit een belangrijke rol vervulde. In de Belgische stad Mechelen worden nu de ruim vijf eeuwen oude wapenborden tentoongesteld.

Koninklijk Huis

Dame wordt kamerheer – en andere feitjes over de hofhouding

Koning Willem-Alexander benoemt per 1 maart twee dames. Als kamerheer. Wat doet zo iemand eigenlijk? Wie hoort er precies bij de hofhouding? En wat doet de rest van het paleispersoneel?

Koninklijk Huis

Groothertogdom Luxemburg viert feest

Erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg viert aankomend weekend haar veertigste verjaardag. Voordat deze verjaardag wordt gevierd, staan er nog drie andere vierdagen in de agenda van de groothertogelijke familie.

Koninklijk Huis

Jordaanse vorst streeft naar rust en stabiliteit

Koning Abdullah II van Jordanië zit woensdag 25 jaar op de troon. Een mijlpaal in een roerige tijd.

Koninklijk Huis

Tijdperk vorstinnen voorbij: alle monarchen nu man

Nergens ter wereld zit meer een vrouw op de troon sinds het aftreden van de Deense koningin Margrethe (83). Wel staan in diverse koningshuizen vrouwen klaar om hun vader op te volgen.

Koninklijk Huis

Vorst na aftreden uit de schijnwerpers, in de luwte

Haar titel veranderde niet, haar leven des te meer. De Deense koningin Margrethe kan na 52 jaar regeren eindelijk de luwte in. Hoe ze haar leven na de troonswisseling gaat inrichten, is vooral aan de oud-vorstin zelf. Verschillende koninklijke generatiegenoten gingen al eerder ‘met pensioen’.

Koninklijk Huis

Kniebuiging door Mary verleden tijd

Als iemand een perfecte reverence kan maken, is het wel de Deense kroonprinses Mary. Vanaf zondag is ze koningin en mag ze de beleefde kniebuiging bij begroetingen achterwege laten. Kroonprinsessen buigen dan juist voor haar.

Koninklijk Huis

Zes koninklijke vooruitzichten voor 2024

Welke jubilea vieren prinsen, prinsessen, koningen en koninginnen dit jaar? Welke hoven zien uit naar de geboorte van een kind of hebben een huwelijk op de planning staan? Zes koninklijke hoogtepunten die in 2024 worden verwacht op een rij.

Koninklijk Huis

Podcast tien jaar koning in boekvorm

Koning Willem-Alexander blikte dit jaar terug op tien jaar koningschap in een podcast van tien afleveringen. De gesprekken zijn onlangs uitgegeven in boekvorm.

Koninklijk Huis

Keizer met een loodzware erfenis

Hij was de 125e keizer van Japan. De oorlog sleepte hij als een erfenis achter zich aan. Zaterdag wordt emeritus keizer Akihito 90 jaar.

vorstenhuis

Vorst Christian van Bentheim 100 jaar

Een familielid van de Oranjes dat honderd jaar wordt komt niet zo vaak voor. Nu is Christian, de vorst of prins van Bentheim, op 9 december honderd geworden. Op 12 december is hij overleden.

Koninklijk Huis

Tienertijd bijna voorbij voor prinses Amalia

Van een officieel bezoek aan het Caraïbisch deel van Nederland tot koninklijke recepties in het buitenland: Amalia profileerde zich het afgelopen jaar steeds meer als kroonprinses.

ANP koninklijk huis

ANP koninklijk huis