Rijkswaterstaat: 8 ongevallen per jaar ongevalsplek Sanne en Hebe
Op de plek van het ongeval waarbij Sanne (26) en Hebe (10) om het leven kwamen, vonden de afgelopen vier jaar gemiddeld acht ongevallen per jaar plaats. Volgens Rijkswaterstaat is dat niet bovengemiddeld veel. „Ter vergelijking: binnen Zuid-Nederland zijn er meer dan 700 wegvakken waar meer dan 8 ongevallen per jaar plaatsvinden.”
Donderdag meldde een politiewoordvoerder dat de plek van het ongeluk, de verbindingsboog in knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch, bekend staat als een plaats waar de afgelopen jaren vaker ongevallen zijn gebeurd. Ook gaat het volgens de politie om een van de drukste verkeersknooppunten van Nederland.
In de bocht waar de zwarte Kia Picanto van de weg afraakte, is geen vangrail. Volgens Rijkswaterstaat is er een vangrail nodig als er binnen 10 meter van de rijbaan een obstakel aanwezig is. „De bewuste boog op de A59 bij knooppunt bij Empel kent aan de linkerzijde over het deel van 200 meter nabij de ongevalslocatie geen obstakels binnen 10 meter vanaf de rijbaan, dus daar is geen geleiderail noodzakelijk.”
Maandag vertrok Sanne (26) samen met het gehandicapte meisje Hebe (10) in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer. Ze had Hebe opgehaald bij een dagcentrum en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij echter nooit aan. Woensdagavond werden ze na een grote zoektocht in hun auto in het water gevonden bij een knooppunt in de buurt van Den Bosch.