Binnenland

Actie Lunteranen tegen Leger des Heils

Het Leger des Heils wil met de omwonenden van opvanglocatie Domus+ Batelaar bij Lunteren in gesprek over de overlast die ze ervaren.

Redactie regio
16 May 2017 11:49Gewijzigd op 17 November 2020 01:38
Omwonenden van opvanglocatie Domus+ Batelaar bij Lunteren stortten gisteravond zand en puin voor de ingang van de boerderij uit protest tegen de overlast die de cliënten veroorzaken. beeld Ted Walker
Omwonenden van opvanglocatie Domus+ Batelaar bij Lunteren stortten gisteravond zand en puin voor de ingang van de boerderij uit protest tegen de overlast die de cliënten veroorzaken. beeld Ted Walker

Dat verklaarde een woordvoerster vanmorgen nadat buurtbewoners maandagavond hun onvrede uitten door zand en puin voor de voordeur van de boerderij aan de Postweg te storten.

In hoeve Batelaar is een beschermende woonvorm voor dak- en thuislozen gevestigd. De buurtbeheercommissie zegt veel overleg met het Leger des Heils gehad te hebben over de overlast die de bewoners van Batelaar veroorzaken. „We hebben veel bereikt, maar de ellende is niet te stoppen”, zei een woordvoerder. Volgens hem is er sprake van inbraken, dronkenschap en drugshandel. Ook worden kinderen geslagen en vrouwen „aangesproken.” „De buurt is het helemaal zat. Wij vinden dat ze er een puinhoop van maken in onze buurt en nu krijgen ze er een puinhoop voor terug.” De omwonenden wierpen met emmers zand voor en tegen de deur.

Het Leger des Heils wijst erop dat het kwetsbare mensen opvangt die buiten de samenleving zijn komen te staan. „Het gaat hierbij om mensen met handenvol problemen tegelijkertijd. We vinden herstel van het gewone leven belangrijk. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Als het maar even kan, betrekken we familie, vrienden en de buurt erbij.

Onze opvanglocaties zijn altijd gelegen in een buurt. We hebben er zo’n 150 door heel Nederland en op verreweg de meeste plaatsen gaat dat prima. Helaas niet overal. Op sommige plaatsen zien we dat er spanningen zijn in de relatie met de buurt. Dat er overlast ervaren wordt of bedreigende situaties. Dat vinden wij heel erg vervelend. We willen juist graag een goede buur zijn en onze bewoners moeten dat leren. Daar waar mogelijk en nodig werken we samen met de buurt in buurtcommissies, waarin concrete zaken worden besproken. Het gesprek met de buurt is daarin cruciaal, en wat het Leger des Heils betreft zeer wenselijk.” De hulpverleningsorganisatie zegt er dan ook alles aan te willen doen om samen met de omwonenden van Batelaar tot een oplossing te komen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer