Binnenland

„Ex-bajesklanten spraken af op Fort Oranje”

Mensen die uit detentie kwamen, spraken met elkaar af om op probleemcamping Fort Oranje in Rijsbergen te gaan wonen. Om die reden heeft burgemeester Leny Poppe-De Looff toenmalig staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) om hulp gevraagd.

ANP
25 February 2019 15:12Gewijzigd op 16 November 2020 15:22

„Ik werd moedeloos van de situatie daar”, zei de burgemeester van Zundert, waar Rijsbergen onder valt, maandag in de rechtbank in Breda. Zij was daar als getuige voor een voorlopig getuigenverhoor in de bodemprocedure die de eigenaren van de camping tegen de gemeente willen starten.

Zij willen miljoenen van de gemeente als schadevergoeding. De gemeente heeft op haar beurt overigens ook al 5,2 miljoen euro aan voormalig eigenaar Cees Engel gefactureerd in verband met de beheerskosten.

In juni 2017 nam de gemeente Zundert het beheer van de probleemcamping over. De gemeente wilde de grote camping saneren, omdat veel bewoners er in erbarmelijke omstandigheden leefden en er veel criminaliteit was.

Twee jaar ervoor overlegde de gemeente Zundert nog met de Belastingdienst over het aanvragen van een faillissement voor Fort Oranje, zei Poppe maandag. „De gemeente overwoog zelf geen faillissement aan te vragen.” Als de fiscus dat wel had gedaan was mogelijk de hele crisis rondom het beheer van de camping voorkomen.

Fred Teeven bracht in februari 2013 daadwerkelijk een bezoek aan de camping. Poppe-De Looff: „Ik wilde een luisterend oor en begrip voor de situatie. Maar ook steun in de zin van: hoe kan ik een einde maken aan de situatie?”

De 68-jarige Poppe zwaait vrijdag af als burgemeester van de gemeente. Ze blijft nog wel enkele maanden aan als waarnemer.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer