Patrick S. schepte op over zijn moorden
SPIJKENISSE (ANP). De tot levenslang veroordeelde Patrick S. is mogelijk betrokken bij meer moorden, denken de politie en het Openbaar Ministerie. Tot nu toe is hij veroordeeld voor twee moorden en een poging daartoe.
Patrick S. kwam in beeld bij de politie toen hij in oktober 2011 werd opgepakt voor een aantal roven. Het gaat daarbij om straatroven en diefstallen. Gaandeweg het onderzoek komen steeds meer zaken naar boven. Zo beroofde hij in maart van dat jaar een Pool van zijn koffer door hem met een staaf zijn hersens in te slaan. Hij doet dat met medeverdachte Timothy S. Het slachtoffer overleeft uiteindelijk de aanval.
Als S. wordt opgepakt voor de roven, levert doorzoeking van zijn huis spullen op die van Farida Zargar waren. Zij verdween in augustus 2010. Onder de schuur van S. lag in een pot een voet van Farida begraven. De politie had toen al meerdere keren een grote speurtocht in het Mallebos gehouden, maar telkens zonder het lichaam te vinden.
Later blijkt dat hij ook de 43-jarige verstandelijk gehandicapte Nanda Kerklaan heeft vermoord. S. zou in de gevangenis met zijn zus over de dood van Nanda hebben gesproken. Zij werd in januari 2012 zwaargewond langs de Malledijk in Spijkenisse gevonden. Een paar dagen later overleed zij aan haar verwondingen. In eerste instantie ging de politie uit van een fietsongeluk.
S. komt in juni voor het eerst voor de rechter. „Farida is op beestachtige manier om het leven gebracht”, staat in de slachtofferverklaring die de moeder van Farida heeft geschreven. S. beroept zich op zijn zwijgrecht. Hij zei na de verklaring alleen dat hij het vreselijk vindt voor de familie van Farida.
Zes dagen later eist de officier van justitie dat hij levenslang moet worden opgesloten. De aanklager houdt hem verantwoordelijk voor de moord op Farida Zargar, de dood van Nanda Kerklaan, poging tot moord op een Poolse man, een reeks overvallen en het bezit zijn van kinderporno.
De rechtbank in Rotterdam veroordeelt S. uiteindelijk tot levenslang. Volgens de rechter heeft S. „de nabestaanden onnoemelijk en onherstelbaar leed aangedaan. Zijn daden hebben bijgedragen aan onveilige gevoelens in de maatschappij.” De rechters namen hem kwalijk dat hij nooit spijt heeft betuigd en zelfs trots is op zijn daden. Onderzoekers in het Pieter Baan Centrum zagen een „psychopathologisch beeld” bij S.
Patrick S. heeft hoger beroep aangetekend tegen zijn veroordeling.