Binnenland

Horecavakbeurs laat zien hoe het ook kan

AMSTERDAM (ANP) – Om te laten zien dat het in deze economisch moeilijke tijden best mogelijk is om een horecabedrijf draaiende te houden, staat de jaarlijkse vakbeurs Horecava dit jaar in het teken van ‘bewust ondernemen’. Vanaf maandag presenteren zo’n 500 ondernemers zichzelf, hun producten en de nieuwste snufjes op horecagebied. De beurs in het Amsterdamse RAI-gebouw duurt tot en met donderdag.

5 January 2013 08:38Gewijzigd op 15 November 2020 01:09

Tienduizenden restauranthouders en cafébazen krijgen op het vakevenement inzicht in hoe ze bewust keuzes kunnen maken in hun bedrijfsvoering. Bij alle presentaties, workshops en andere activiteiten ligt het accent op bewustwording, duurzaamheid, innovatie en veranderingsprocessen.

Zo is er voor het eerst een afdeling gereserveerd die volledig in het teken staat van vers, biologisch en duurzaam eten, fair tradeproducten en verantwoord produceren. In een speciale bioscoop worden trends belicht als stadstuinieren, voedselprinters, en ‘slow food & cooking’. Het publiek maakt hier tevens kennis met rundvlees van 100 procent grasgevoerde koeien.

Ook hebben horecaondernemers de mogelijkheid informatie in te winnen over hoe zij zich het beste kunnen wapenen tegen criminaliteit. Er worden tal van prijzen uitgereikt, waaronder één voor het lekkerste broodje dat gemaakt is door horecapersoneel met een beperking. Verschillende sterrenchefs geven een masterclass, en er is een speciaal tweetalig programmaonderdeel voor Chinese ondernemers.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer