Binnenland

Oliebollen minder van kwaliteit

De oliebollen worden met het jaar slechter te eten. Net als vorig jaar concludeert het Algemeen Dagblad in de jaarlijkse oliebollentest dat de oudejaarslekkernij vrijwel nergens aan de eisen voldoet.

ANP
27 December 2001 11:34Gewijzigd op 13 November 2020 23:20

Olieboleters van het Nederlands Bakkerij Centrum stelden voor het AD vast dat slechts twaalf van de 65 onderzochte verkooppunten goede oliebollen bakken.

Maar liefst 26 maal moesten de keurmeesters tot de conclusie komen dat de ’lekkernij’ niet meer dan het cijfer 1 verdiende op een schaal van 1 tot 10. Vooral de kramen bakten er niets van. Van de 44 kramen die de oliebolproevers aandeden, konden er maar twee door de beugel.

De bakkerijen scoorden beter. Tien van de 21 bakkers bakten oliebollen van voldoende kwaliteit. Het AD stelt vast dat bakkerijen het beste adres voor een goede oliebol zijn omdat de prijs er ook nog lager ligt.

Een lichtpuntje is dat in slechts drie gevallen olie werd gebruikt die niet voldoet aan eisen die in de Warenwet gesteld worden.

Katwijkse oliebolleneters zijn het beste af. In hun plaats huist de beste oliebollenbakker van het land, volgens de AD-test. Bakkerij Van Maanen scoorde als enige een 9.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer