Binnenland

Vlaardingse bakker maakt broodje insect

Meelwormenchocobroodjes en sprinkhanenpizzabroodjes. Ze lagen zaterdag in de winkel bij bakkerij Frans Hazenberg in Vlaardingen.

Van onze correspondent
9 June 2008 08:12Gewijzigd op 14 November 2020 05:56

De bakkerij bestaat veertig jaar en bovendien trekt eigenaar Frans Hazenberg sr. zich dit jaar terug uit het bedrijf. Om die reden wilde hij iets nieuws maken.De zoon van Hazenberg kwam op een bakkersbeurs een oud-klasgenoot tegen die er sprinkhanenbonbons presenteerde. Hazenberg kwam vervolgens met het idee insectenbroodjes te bakken. Volgens de bakker, die de insecten vriesdroog van de kweker krijgt, zijn ze vetarm, rijk aan eiwitten en goed verteerbaar.

Het meelwormenchocoladebroodje bestaat uit roomboterkorstdeeg met gele room, chocolade en meelwormen. Het pizzabroodje bevat roomboterkorstdeeg met pizzasaus, sprinkhanen en kaas. De opbrengst van de insectenbroodjes komt ten goede aan een drinkwaterproject in Ethiopië.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer