Binnenland
Meer dan 200 schadeclaims na storm Louis, zeggen verzekeraars

Meer dan tweehonderd mensen hebben een schadeclaim ingediend nadat storm Louis donderdag over Nederland raasde. Dat laten verzekeraars Interpolis, Univé en Nationale Nederlanden (NN) vrijdag weten. De harde windstoten leidden tot schade aan dakpannen, gevels en auto’s.

ANP

Interpolis had vrijdagochtend 198 schademeldingen binnen, zegt een woordvoerster. De meeste mensen deden melding van schade aan hun huis, bijvoorbeeld kapotte schuttingen of schade aan dakpannen. In mindere mate werden beschadigde auto’s gemeld, bijvoorbeeld doordat daar een tak op belandde, licht de verzekeraar toe.

Volgens de zegsvrouw van de verzekeraar uit Tilburg kwamen de meeste meldingen uit Zuid-Holland, maar ook in Gelderland en Noord-Brabant werden mensen de dupe van de harde windstoten die Louis met zich meebracht. Het aantal schadeclaims is vergelijkbaar met andere stormen dit jaar, laat de woordvoerster nog weten.

Verzekeraar Univé laat weten dat de teller op 64 meldingen staat, waarvan de meeste uit Limburg en het oosten van Brabant. De meeste schade werd ook daar aan huizen gemeld, zegt een woordvoerder. Mensen hadden last van lekkages, omgewaaide schuttingen, losgerukte zonnepanelen, beschadigd tuinmeubilair en een enkele beschadigde trampoline. In totaal bedroeg de gemelde schade tot dusver ongeveer 80.000 euro, meldt Univé. Dat is relatief weinig in vergelijking met andere stormen, volgens de zegsman.

Bij NN valt het schadebeeld „heel erg mee”, zegt een woordvoerder. Onder die verzekeraar vallen onder meer ook OHRA en de verzekeringstakken van ING en SNS. Bij elk van die labels kwam een „handjevol meldingen” binnen over schade aan huizen of auto’s, geeft de zegsman aan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer