Binnenland
Honderden asielzoekers langer in Schijndel en Sint-Oedenrode

Ongeveer 270 asielzoekers mogen voorlopig in Schijndel en Sint-Oedenrode blijven wonen. De gemeente Meierijstad, waar de plaatsen onder vallen, stelt drie opvanglocaties langer beschikbaar, omdat er in het hele land een tekort aan opvangplekken is.

ANP

In een voormalig gemeentehuis aan de Markt in Schijndel zitten sinds maart vorig jaar ongeveer 120 asielzoekers. Zij kunnen er nog zeker twee jaar blijven, tot eind februari 2026. In een voormalig kantoorpand in Schijndel mogen tot eind februari volgend jaar ongeveer zeventig asielzoekers worden opgevangen.

Een voormalig vakantiepark in Sint-Oedenrode is een opvanglocatie voor maximaal tachtig minderjarige asielzoekers. Op verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) blijven ze daar voorlopig „in verband met een schrijnend tekort aan opvangplekken voor deze doelgroep”. Het is de bedoeling dat het terrein op den duur een opvang wordt voor maximaal 150 kansrijke asielzoekers.

Meierijstad vangt 150 Oekraïense vluchtelingen op in een voormalig klooster in Veghel. Daar moeten ze op 1 april uit. Een deel verhuist naar een andere vleugel van het klooster. De anderen gaan naar een voormalig kantoor, een voormalig hotel en een voormalige school in de buurt.

Op een bedrijventerrein in het Brabantse Made komt waarschijnlijk een opvanglocatie voor 50 tot 75 asielzoekers. Het kantoorgebouw is vermoedelijk in mei beschikbaar. De toekomstige bewoners zitten nu tijdelijk in Dongen, hemelsbreed ongeveer 10 kilometer verderop, nadat ze eerder al in het gemeentehuis in Made waren opgevangen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer