Binnenland
Meerdere aanhoudingen voor onder meer verboden vuurwerk in Zwolle

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Zwolle vier mannen van 31, 34, 35 en 36 jaar uit Deventer en een 22-jarige man uit Twello (Gelderland) aangehouden, omdat ze onder meer verboden vuurwerk bij zich hadden. Ook worden de mannen verdacht van het voorbereiden van opzettelijke brandstichting en/of het teweegbrengen van een ontploffing, meldt de politie maandag.

ANP

Agenten kwamen de verdachten op de Praubstraat in de binnenstad op het spoor nadat de bus waarin ze zaten opvallend rijgedrag had vertoond en meerdere verkeersregels had overtreden. Bij controle zaten er volgens de politie drie personen in de laadruimte. Daar werd ook professioneel vuurwerk, gereedschap, en een aantal jerrycans met benzine gevonden. De 31-jarige bestuurder was onder invloed van alcohol.

Op zondagochtend werden bij een bedrijventerrein in Zwolle twee mannen van 19 en 31 jaar uit Zwolle en een 28-jarige man uit Dronten aangehouden omdat ze professioneel vuurwerk bij zich hadden. Agenten zagen hoe het drietal in de Floresstraat goederen had overgeladen vanuit een auto naar een andere.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer