Binnenland
NPO informeert Den Haag binnenkort over actieplan na Van Rijn

De NPO gaat demissionair staatssecretaris Fleur Gräper van Cultuur en Media voor eind februari informeren over een actieplan naar aanleiding van het rapport van de Commissie-Van Rijn. Dat heeft een woordvoerder van de NPO donderdag laten weten.

ANP

„We gaan eerst de staatssecretaris informeren wat we al gedaan hebben en wat we verder nog gaan doen”, aldus de NPO-woordvoerder. Tot dit is gebeurd, doet de NPO geen mededelingen over de plannen.

De Commissie-Van Rijn presenteerde afgelopen donderdag een rapport over de werkcultuur in Hilversum. De commissie was in het leven geroepen na een artikel in de Volkskrant over wangedrag op de werkvloer bij het programma De Wereld Draait Door. Later kwamen er ook soortgelijke verhalen naar buiten over NOS Sport. In het rapport doet voorzitter Martin van Rijn vijftien concrete aanbevelingen om de situatie snel te verbeteren.

Gräper riep de NPO en de omroepen vorige week donderdag op om de problematiek zo snel mogelijk aan te pakken. Zij noemde als termijn twee weken. De demissionaire bewindsvrouw zei te zijn geschrokken dat grensoverschrijdend gedrag „diep geworteld in de cultuur van de omroepen en de NPO zit”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer